Ніякої пропозиції від Путіна Меркель та Олланд не привозили - Чалий

Ніякої пропозиції від Путіна Меркель та Олланд не привозили - Чалий

Лідери Німеччини, Франції та України вирішували питання імплементації Мінських домовленостей. / Фото: President.gov.ua

Заступник глави АП розповів, про що радилися лідери Німеччини, Франції та України.

Президент Франції Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Ангела Меркель не привозили ніякої пропозиції від Путіна по вирішенню конфлікту на Донбасі.

Про це в ефірі ТСН.Ніч повідомив заступник голови адміністрації президента України Валерій Чалий, коментуючи переговори, які в різних форматах тривали 5 годин.

За його словами, лідери Німеччини, Франції та президент України Петро Порошенко обговорювали шляхи імплементації Мінських домовленостей — усі сторони погоджуються, що саме цей документ є базовим для вирішення конфлікту на Донбасі.

"Основою цих переговорів був ніякий не "документ Путіна", а вироблене ще з учорашнього дня спільними зусиллями сторін бачення імплементації Мінських домовленостей. Це головний базис, від якого ніхто не відмовляється", - сказав заступник голови АП.

Також, за словами Чалого, не зовсім вірно стверджувати, що Меркель та Олланд відразу після Києва полетять до Москви. Після зустрічі з Порошенком вони полетіли до Берліна і 6 лютого, можливо, вони зустрінуться з Путіним у столиці РФ, щоб обговорити кризу на Донбасі.

"Дуже важливо, що привезуть з Москви наші європейські партнери. Вони взяли на себе роль підштовхнути тих, хто підписував домовленості і заявляв у Мілані та інших містах про те, що готові взяти на себе відповідальність виконати Мінські домовленості", - сказав заступник голови АП.

Валерій Чалий сказав, що для української сторони важливо вийти на лінію розмежування, зазначену у Мінському меморандумі 19 вересня 2014 року, закрити кордон від постачання зброї, обміняти усіх полонених, але головна позиція — повністю зупинити вогонь, причому не тільки з боку українців.

Нагадаємо, одразу після зустрічі міністр закордонних справ Павло Клімкін заявиви, що Франція і Німеччина допомагають повернути мир.

Повʼязані теми:

Наступна публікація