Нова політика США: дозволять в'їзд щепленим тільки схваленими в ВООЗ вакцинами

Нова політика США: дозволять в'їзд щепленим тільки схваленими в ВООЗ вакцинами

Фото: Associated Press

Нові заходи набудуть чинності 8 листопада.

Від 8 листопада 2021 роки для в'їзду в США іноземцям потрібно бути повністю щепленими від COVID-19 вакцинами, схваленими американською владою або Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Про це інформують в Держдепі США.

"Нова в'їзна політика, оголошена сьогодні Білим домом, вимагає від іноземців, які приїжджають до США, продемонструвати доказ повної вакцинації від COVID-19. Вона набере чинності 8 листопада. Вакцини будуть включати ті, що схвалені FDA (американським медичним регулятором — ред.) або затверджені для надзвичайного застосування ВООЗ", — зауважив прессекретар зовнішньополітичного відомства Нед Прайс.

AstraZeneca (Covishield, SKBio), CoronaVac/Sinovac Biotech, Comirnaty/Pfizer-BioNTech, Moderna — це вакцини від коронавірусу, які отримують українці. Всі вони затверджені для надзвичайного застосування ВООЗ.

Зауважимо, що російська вакцина "Супутник V" не входить в цей список.

Вакцина "Супутник V" зареєстрована в Росії 11 серпня 2020 року. У РФ зафіксовані випадки зараження COVID-19 після вакцинації.

У січні 2021 року в Росії заявили про випуск ще однієї вакцини від коронавірусу. Препарат називається "ЕпіВакКорона". У лютому в РФ зареєстрували третю російську вакцину від коронавірусу "КовіВак". Ця російська вакцина, як і попередні дві, не отримала схвалення ВООЗ.

Читайте також:

Новини світу: вакцинованих російським "Супутником" не пустять до США

Новини світу: вакцинованих російським "Супутником" не пустять до США

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація