Нова заступниця Авакова працювала у глави МЗС за часів Януковича

Нова заступниця Авакова працювала у глави МЗС за часів Януковича

Нова заступниця Авакова працювала у глави МЗС за часів Януковича

Фото: Радио Аристократы

Анастасія Дєєва починала свою кар'єру, ще будучи студенткою КІМО.

Колишній регіонал та екс-міністр закордонних справ Леонід Кожара розповів ТСН про 24-річну Анастасію Дєєву, нову заступницю глави МВС Арсена Авакова.

До нещодавнього заміжжя Анастасія носила прізвище Шмалько і починала свою політичну кар'єру з посади помічниці Кожари у Верховній Раді.

За словами екс-міністра, він взяв Дєєву на роботу за рекомендацією одного зі своїх помічників і залишився нею задоволеним.

"Вона старанна. У мене до помічників головна вимога - знання іноземних мов, тому що я працював у комітеті іноземних справ, і це було для мене важливо", - наголосив колишній чиновник, зазначивши, що Анастасія виконувала роботу офіс-менеджера, розбирала його пошту.

Крім того, після призначення до Кабміну Кожара взяв дівчину з собою на роботу в міністерство. Дєєва працювала за контрактом неповний день, оскільки на той момент була студенткою, вчилася у КІМО.

У міністерстві Дєєва пропрацювала до самої відставки Кожари на початку 2014 року.

Говорячи про її нову посаду, Кожара висловив упевненість, що Дєєва гідна її займати. "Досвід у неї і політичної, й організаційної роботи достатній", - наголосив екс-міністр.

В Арсена Авакова з’явилася нова 24-річна заступниця

В Арсена Авакова з’явилася нова 24-річна заступниця

Нагадаємо, що 10 листопада стало відомо про призначення 24-річної Анастасії Дєєвої заступником міністра внутрішніх справ України з питань євроінтеграції.

У декларації Дєєвої говориться, що в 2015 році вона отримала 4387 грн доходів, з них 4380 грн склала стипендія, ще 7 грн – дивіденди і відсотки. Крім того, вона вказала 24 373 доларів доходів, отриманих за кордоном. За інформацією "Українських новин", до переїзду в Україну Дєєва жила в Стокгольмі, де, за її словами, займалася зеленими технологіями.

Повʼязані теми:

Наступна публікація