Нові докази російської агресії: Україна передасть до Гааги інформацію про полоненого Агеєва

Нові докази російської агресії: Україна передасть до Гааги інформацію про полоненого Агеєва

Фото: Reuters

Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Україні.

Україна передасть до Міжнародного суду ООН в Гаазі нові докази російської агресії. Зокрема, це буде інформація про диверсійно-розвідувальну групи, до складу якої входив захоплений у полон російський військовий Віктор Агеєв.

Про це заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак, передає "Інтерфакс-Україна".

Україна дозволила матері полоненого росіянина Віктора Агєєва зустрітись із сином

Україна дозволила матері полоненого росіянина Віктора Агєєва зустрітись із сином

"СБУ наводить чергові докази російської агресії спроб дестабілізувати ситуацію в Україні, які найближчим часом будуть віддані в Міжнародний суд в Гаазі", – сказав він.

Суд у Гаазі отримає від Києва інформацію про виявлення ДРГ "четвертої окремої мотострілкової бригади другого армійського корпусу "ЛНР". До складу цієї групи входили два росіянина, один з них під час бою був убитий, другий – Віктор Агеєв – був захоплений у полон.

Нагадаємо, у Луганській області затримали російського військовослужбовця Віктора Агеєва, якого, за даними ВВС, викликали на службу в Алтайському краї. Його матір, друзі і колишні товариші по службі підтвердили, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року. 

Матір Агеєва наполягає на тому, що її син перебуває на службі у ЗС РФ і навіть отримав у травні цього року звання єфрейтора. Тоді як у міноборони РФ заявили, що полонений українцями в Луганській області росіянин в минулому році звільнився в запас. 

В інтерв'ю ТСН.Тиждень Агеєв розповідав, що приїхав до України "захищати братський народ".

Повʼязані теми:

Наступна публікація