Нові правила: НАЗК по-іншому перевірятиме декларації чиновників

Нові правила: НАЗК по-іншому перевірятиме декларації чиновників

Фото: УНІАН

Планують планують змінити критерії, за якими уповноважені особи НАЗК приймають рішення про початок перевірки.

НАЗК хоче змінити порядок проведення повної перевірки e-декларацій.

Про це на власній сторінці у Facebook заявила глава НАЗК Наталія Корчак.

"Вирішили спільно з Громадським люстраційним комітетом та Сашею Дрік конструктивно підійти до змін до Порядку проведення повної перевірки декларацій. Громадськість внесла пропозиції, НАЗК - опрацює та підготує відповідний проект рішення про роз'яснення до Порядку", - зауважила вона.

За її словами, хочуть змінити критерії, за якими уповноважені особи НАЗК приймають рішення про початок перевірки.

"Маю на увазі підстави, за якими звернення заявників до агентства з вимогою перевірки декларації того чи іншого декларанта на основі викладених у зверненні доказів, фактично стають першоджерелами початку перевірки", - резюмувала вона.

Вирішили спільно з Громадський люстраційний комітет та Саша Дрік (Sasha Drik) конструктивно підійти до змін до Порядку...

Опубліковано Корчак Наталією 9 серпня 2017 р.

Матіос пропонує засекретити е-декларації ряду посадовців

Матіос пропонує засекретити е-декларації ряду посадовців

Нагадаємо, що на Одещині заступнику міського голови повідомили про підозру у поданні недостовірних відомостей до електронної декларації.

Встановлено, що відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань підозрюваний з травня 2014 року по квітень 2017 року був єдиним засновником приватного підприємства зі статутним капіталом 1 млн грн.

Однак під час подання електронної декларації за 2016 рік службовець умисне не вказав про належні йому корпоративні права.

Наразі досудове розслідування триває.

Повʼязані теми:

Наступна публікація