Нові санкції і спецпосланець для переговорів: Politico дізналося про плани США щодо "Північного потоку-2" 

Нові санкції і спецпосланець для переговорів: Politico дізналося про плани США щодо "Північного потоку-2" 

Фото: Associated Press

Фінальне рішення щодо санкцій буде ухвалювати Джо Байден.

Міністерство юстиції США затвердило два нових пакети санкцій проти російського газопроводу "Північний потік-2". Однак наразі ці обмеження не набули чинності і кінцеве рішення щодо них поки не ухвалено.

Про це повідомляє Politico з посиланням на джерело в американській адміністрації.

За інформацією газети, йдеться про санкції, які стосуються оператора проєкту компанію Nord Stream 2 AG і її очільника. Пакети санкцій щодо російського проєкту представлять американському Конгресу в травні цього року.

Газета зауважує, що остаточне рішення буде ухвалювати президент США Джо Байден. Крім того, зазначається, що мовляв Білий дім веде переговори про призначення спеціального делегата, який очолить переговори про припинення будівництва газопроводу з Росії до Німеччини "Північний потік-2". Politico пише, що можливе призначення посланника вказує на нову стратегічну спрямованість адміністрації Байдена.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що закінчення будівництво російського газопроводу "Північний потік-2" посилить агресію Москви. На думку глави українського уряду, завершення будівництва російського проєкту не в інтересах Європи.

Як повідомлялося, 19 січня 2021 року США розширили санкції проти Російської Федерації. Зокрема, до санкційного списку потрапило судно "Фортуна" і його власник — компанія "КВТ-Рус", які беруть участь у прокладанні російського газопроводу "Північний потік-2". 

Своєю чергою, Німеччина наполягає на завершенні будівництва трубопроводу. Віцеканцлер та міністр фінансів Олаф Шольц заявив, що проєкт закінчать. А німецька канцлерка Ангела Меркель назвала недоречним засобом санкції Сполучених Штатів проти газопроводу. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

США розширить санкції проти газогону "Північний потік-2"

США розширить санкції проти газогону "Північний потік-2"

Повʼязані теми:

Наступна публікація