Новою міністеркою соцполітики стала Марина Лазебна: хто вона така

Новою міністеркою соцполітики стала Марина Лазебна: хто вона така

Фото: ua-rating

Вона очолювала Державну соціальну службу.

Верховна Рада України під час засідання 4 березня ухвалила рішення про призначення новою міністеркою соціальної політики очільницю Державної соціальної служби Марину Лазебну.

Новопризначена міністерка народилася у Бородянському районі Київської області. Освіту здобула у Київському державному університеті імені Т.Г. Шевченка за спеціальністю "економіст-менеджер". 

Ще від 2000 року Лазебна почала працювати на державній службі, переважно у Міністерстві економіки, де опікувалась соціальними питаннями. У 2003-2011 роках займалася соцполітикою та працею у секретаріаті Кабміну. Потім до 2013 року була помічником міністра, очолювала департамент праці та зайнятості Мінсоцполітики.

2013 року її було призначено очільницею Державної служби зайнятості, де вона працювала до ліквідації відомства. Після Революції гідності Лазебна пішла у приватний бізнес та зареєструвала ФОП. 2018 року вона вирішила податись на конкурс на очільника новоствореної Державної соціальної служби та перемогла в ньому. Офіційно Кабмін призначив її у серпні 2019 року ще за часів прем'єра Гройсмана, але новий уряд Гончарука вже у жовтні звільнив її з посади.

Повʼязані теми:

Наступна публікація