Обама закликав РФ зайнятися боротьбою з "Ісламською державою"

Обама закликав РФ зайнятися боротьбою з "Ісламською державою"

У той же час у двох країн зберігаються різні підходи до принципів врегулювання сирійського конфлікту / Фото: Reuters

Обама заявив, що у Москви і Вашингтона немає взаєморозуміння щодо сирійського питання.

Президент США Барак Обама і наслідний принц емірату Абу-Дабі Мухаммед бен Зайд аль-Нахайян в ході телефонної розмови закликали Росію зосередитися на боротьбі з угруповання "Ісламська держава" в Сирії.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву Білого дому. Обама і аль-Нахайян, який обіймає посаду заступника головнокомандувача збройними силами Об'єднаних Арабських Еміратів, заявили про неприпустимість нанесення ударів по помірної сирійської опозиції. При цьому вони підкреслили важливість створення умови для передачі влади в Сирії.

Раніше 16 жовтня Обама заявив, що у Москви і Вашингтона немає взаєморозуміння щодо сирійського питання. Як зазначив американський лідер, США і Росія здатні домовитися лише про уникнення інцидентів в повітряному просторі Сирії. У той же час у двох країн зберігаються різні підходи до принципів врегулювання сирійського конфлікту, додав він. У той же день Євросоюз в черговий раз звинуватив російську авіацію в тому, що вона завдає ударів по районах, контрольованих опозицією.

Росія з 30 вересня проводить повітряну операцію в Сирії, надаючи підтримку уряду Арабської Республіки в боротьбі з ісламістами. Крім Москви, боротьбу з терористами ведуть офіційні влади двох арабських країн, сирійська опозиція, курдське ополчення, а також міжнародна коаліція з 59 держав на чолі з США — їх альянс діє з минулого року.

Нагадаємо, что в Сирії урядові війська пішли у новий наступ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація