Обійми з Порошенком й "сувенір" із зони АТО від нардепа. Як Маккейна зустрічали в Мюнхені українці

В столиці Баварії відбувається безпековий форум.

Американський сенатор Джон Маккейн, якого називають другом України, мав доволі емоційні зустічі із представниками України на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

Так, учора, в соцмережах доволі активно обговорювали обійми усміхненого президента України Петра Порошенка із американським політиком.

А сьогодні нардеп Світлана Заліщук передала йому осколок снаряду осколочно-фугасного 125 мм від російського танку Т-90, який вранці 31 січня 2017 р. приземлився на майданчик біля Центральної районної лікарні у Авдіївці.

"Мені його передала (народний депутат, - ред.) Оксана Корчинська, яка цими днями якраз допомагала медикам у цій лікарні, снаряди розривалися за 300 метрів від них," - розповіла парламентар у Facebook.

Вона також пояснила, що Україна має невпинно демонструвати світу факти російської агресії.

Також агентство Reuters оприлюднило фото Заліщук та Маккейна, на якому вони розглядають футболку зі словами "Придністров'я, Донецьк. Крим" навколо прізвища "Путін"(натяк на окупацію земель Росією). З іншого боку  - напис "Європа", на який наступає чобіт, підписаний іменем російського президента.

 

Нагадаємо, після заяв Трампа щодо анексії Криму Росією Маккейн порадив главі Білого дому надати Україні летальне оборонне озброєння. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація