Обмін заручниками між Україною і ОРДЛО може відбутися до 25 грудня - ЗМІ

Обмін заручниками між Україною і ОРДЛО може відбутися до 25 грудня - ЗМІ

Фото: УНІАН

Все ще залишається неясною доля близько 30 ув'язнених, які не хочуть повертатися на Донбас.

Обмін заручниками між Києвом і самопроголошеними "ДНР" і "ЛНР" може відбутися до 25 грудня, остаточні списки будуть затверджені 20 грудня.

Про це повідомляє газета "Известия" з посиланням на джерела в контактній групі і в російських дипломатичних колах.

"Поки йдеться про 74 українських полонених і 306 - донбаських", - йдеться в матеріалі.

Як пояснили виданню два джерела в російських дипломатичних колах, Москва загалом позитивно оцінює перспективи цього процесу після переговорів у Відні міністрів закордонних справ Росії і України Сергія Лаврова і Павла Клімкіна.

Тристоронній контактній групі вдалося домовитися про обмін полоненими

Тристоронній контактній групі вдалося домовитися про обмін полоненими

Але, як пише видання, залишається неясною ситуація приблизно з трьома десятками людей, які, за представників Києва, не хочуть повертатися в Донецьк і Луганськ. За словами джерела видання, українська сторона внесла "конструктивну пропозицію", як вирішити спір.

 

"До цих людей українська сторона пропонує відправити незалежних експертів, щоб ті підтвердили їх наміри. Це правильний і розумний хід", - сказав один зі співрозмовників "Известий" в російських дипломатичних колах.

Також "депутат народної ради "ДНР" Мирослав Руденко підтвердив виданню, що стоїть завдання завершити обмін полоненими в найближчі тижні.

"Треба розуміти, що це не йдеться повноцінний обмін "всіх на всіх"", - сказав Руденко.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін сподівається, що обмін заручниками між ОРДЛО і Україною відбудеться в найближчі тижні. Однак процес є досить тонким і може провалитися через невірно інтерпретоване слово. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація