Обшук НАБУ у Мін’юсті може зірвати позов України проти Росії - Петренко

Обшук НАБУ у Мін’юсті може зірвати позов України проти Росії - Петренко

Фото: УНІАН

Відомство готувало позов проти "Роснефти" на 700 млн грн.

Обшук, який детективи НАБУ провели у Міністерстві юстиції України, поставив під загрозу позов України до Європейського суду з прав людини проти російської компанії "Роснефть".

Про це в ефірі ICTV заявив міністр юстиції Павло Петренко.

НАБУ з обшуками навідалися до Міністерства юстицій

НАБУ з обшуками навідалися до Міністерства юстицій

За його словами, відомство готувало позов проти "Роснефти" на 700 млн грн. В таку суму відомство оцінило шкоду, яку компанія та її філіали заподіяли Україні шляхом незаконного захоплення майна.

"Таким приписом ставляться під загрозу наші справи проти Росії, мова йде про те, що таким приписом, яким суддя постановив, що вилучити документи необхідно до 15 грудня, а ми збиралися подати позов проти "Роснефти" до 19 грудня, фактично підривається можливість позову проти російської компанії", – сказав Петренко.

Голова Мін’юсту розповів, що обшук проводився в офісі урядового уповноваженого у справах ЄСПЛ, де перебувають матеріали щодо позовів України проти Росії, на які самим ЄСПЛ накладено гриф “секретно”.

За словами міністра, суддя Солом’янського суду дозволи НАБУ вилучити оригінали заяв та матеріалів справ, які перебувають на розгляді в ЄСПЛ, де однією із сторін виступала держава Україна, за період з 1 січня 2013 року по теперішній час.

Розпорядження про вилучення документів зараз перебуває у Мін’юсті на виконанні.

Нагадаємо, співробітники Національного антикорупційного бюро провели обшуки в кабінеті одного з посадовців Міністерства юстиції, а також вдома у працівника відомства. У бюро наголошують на законності таких слідчих дій. У Міністерстві юстиції України повідомляли, що поскаржиться на обшуки співробітниками Національного антикорупційного бюро до Генпрокуратури та міжнародним партнерам.  Так, Національне антикорупційне бюро України проводило обшуки в Міністерстві юстиції через підозру посадових осіб відомства у розкраданні на суму понад 50 мільярдів гривень. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація