Обшук у глави департаменту люстрації: нічого не вилучили, але викликали на допит

Обшук у глави департаменту люстрації: нічого не вилучили, але викликали на допит

Після обшуку в квартирі глави департаменту люстрації нічого не вилучили / Фото: УНІАН

Під люстрацію підпадає невеликий відсоток людей, але вони зацікавлені у її дискредитації та мають ресурс, каже Козаченко.

Правоохоронці нічого не вилучили під час обшуку у квартирі директора департаменту з люстрації Міністерства юстиції Тетяни Козаченко.

Обшук за участю адвокатів та старшого слідчого з особливо важливих справ слідчого управління МВС Ігоря Гуманенка з понятими загалом тривав понад двох годин.

"Обшук відбувся на законних підставах. Слідчі вели себе максимально коректно. Нічого знайдено не було. Шукали відповідно документи, комп'ютерну техніку, все, що пов'язане зі справою Ігнатенко. Завтра Тетяну викликають на допит у головне слідче управління МВС як свідка", – повідомив адвокат Ростислав Пукало.

Тетяна Козаченко розцінює дії правоохоронців як тиск і намагання дискредитувати люстраційний процес. "Враховуючи, що ці події відбувались місяць тому і за місяць не відбулось жодних слідчих дій, не звертались за поясненнями, розцінюю це як тиск. Я хвилююсь зараз за одне: щоб у рамках обшуку в Міністерстві юстиції в департаменті з питань люстрації не забрали якісь документи, які є в опрацюванні щодо перевірки людей, які можуть підпадати під заборони. Під люстрацію підпадає невеликий відсоток людей, але вони мають такий ресурс, такий політичний вплив, що вони зацікавлені в тому, щоб дискредитувати люстрацію або перевірити працівників Міністерства юстиції, наскільки вони готові проводити люстраційні процедури. Хочу сказати всім – готові", – сказала Козаченко.

Вона також запевняє, що розслідування справи Ганни Ігнатенко є законним і департамент з люстрації зацікавлений дізнатись про те, як з'явився лист щодо неї.

У МВС повідомили, що обшук у посадовців Мін'юсту проводиться за фактом підробки документу цього відомства щодо непоширення закону про люстрацію на одного з посадовців головного управління Державної фіскальної служби у Києві. Кримінальне провадження правоохоронці відкрили за зверненням міністра юстиції України Павла Петренка.

У зазначеному документі Мін'юсту йшлося про те, що Ганна Ігнатенко, колишня заступник начальника управління Державної фіскальної служби у Київській області, не підпадає під дію закону "Про очищення влади".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Люстрація від Зеленського
Наступна публікація