Обшуки на 1+1. Трьох депутатів уповноважили ознайомитися з матеріалами СБУ

Обшуки на 1+1. Трьох депутатів уповноважили ознайомитися з матеріалами СБУ

Фото: ТСН/Катерина Дундук

Комітет ВР пропонує доповнення до законопроєкту про медіа.

Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики уповноважив трьох нардепів ознайомитися з матеріалами СБУ щодо обшуків в офісі "1+1 медіа".

Таке рішення ухвалили на засіданні комітету, передає УНІАН.

Йдеться про членів комітету Микиту Потураєва ("Слуга народу"), Володимира В`ятровича ("Європейська солідарність") і Рената Кузьміна ("Опозиційна платформа - За життя").

Передбачається, що СБУ має надати їм можливість ознайомитися з матеріалами слідства.

Окрім цього, комітет ухвалив рішення про "недопущення порушення прав журналістів при виконанні ними своїх обов`язків, гарантованих статтею 34 Конституції України, статтею 25 закону "Про інформацію" та статтею 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод".

Також комітет пропонує у законопроєкті про медіа передбачити "чіткі правові підстави та порядок доступу правоохоронних органів до джерел інформації або інформації, яка дозволяє встановити джерело інформації (таємниця журналістських джерел)" і "врахувати в законодавстві такі повноваження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, які б захищали засоби масової інформації, а не посилювали каральні інструменти".

Правоохоронці продовжують розслідування скандалу з так званими "плівками Гончарука" та шукають тих, хто здійснив запис. Врешті 5 лютого генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив про "фінішну пряму" у справі, а ввечері цього ж дня правоохоронці прийшли з обшуками до офісу  1+1 медіаТСН.ua розповідає все, що відомо про "скандальні аудіозаписи" з міністерської наради та чому СБУ заявилося з обшуками до журналістів.

"Плівки" Гончарука і обшук в 1+1 медіа. Хронологія подій

"Плівки" Гончарука і обшук в 1+1 медіа. Хронологія подій
Стаття з добірки новин:
"Плівки Гончарука"
Наступна публікація