"Очевидно, він має піти": Макрон заявив, що Лукашенко повинен добровільно залишити посаду президента

"Очевидно, він має піти": Макрон заявив, що Лукашенко повинен добровільно залишити посаду президента

Фото: Associated Press

Очільник Франції захоплюється мужністю білоруських протестувальників.

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що Олександр Лукашенко повинен добровільно залишити посаду президента Білорусі. 

Про це він заявив в інтерв'ю Le Journal du Dimanche, повідомляє DW.

"Це криза влади, авторитарної влади, яка не може прийняти логіку демократії і яка утримується силою. Очевидно, йому (Лукашенку - Ред.) доведеться піти", - прокоментував Макрон ситуацію в Білорусі та протести, які тривають від дня президентських виборів, на яких нібито переміг Лукашенко. 

Французький лідер також висловив своє захоплення мужністю білоруських протестувальників: "Вони знають про те, на який ризик йдуть, виходячи щотижня, на вихідних, на демонстрації, і все-таки вони продовжують це робити, прагнучи вдихнути життя в демократію, яка так давно придушується в цій країні", - сказав Макрон і додав, що особливої поваги заслуговують жінки, які беруть участь у протестах. 

Нагадаємо:

  • 23 вересня у Палаці незалежності в Мінську потай провели інавгурацію Олександра Лукашенка — він "офіційно обійняв посаду президента Білорусі". 
  • Глави МЗС більшості європейських країн заявили, що вважають результати виборів у Білорусі нелегітимними.
  • У різних містах Білорусі 23 вересня після інавгурації Олександра Лукашенка громадяни вийшли на масові протести, наймасштабніші відбувалися у Мінську. Там майже одразу почався силовий розгін акції та затримання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація