Очільник ДБР Труба звільнив голову прес-служби відомства. Співробітники вважають, що через новину про справу на Порошенка

Очільник ДБР Труба звільнив голову прес-служби відомства. Співробітники вважають, що через новину про справу на Порошенка

Фото: УНІАН

Співробітники Бюро зазначають, що це вже не перший випадок цензури у відомстві.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба звільнив тимчасового виконувача обов’язків голови прес-служби відомства Андрія Мальчика через оприлюднення новини про відкриття справи на колишнього президента Петра Порошенка за заявою екс-чиновника часів Януковича Андрія Портнова.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала співробітниця ДБР, головний спеціаліст відділу по роботі з громадськістю та ЗМІ Ірина Винокурова.

"Сьогодні директор ДБР Роман Труба змінив нам в.о. керівника прес-служби Андрія Мальчика. Змінив через публікацію на сайті та фейсбук-сторінці новини про реєстрацією провадження за заявою А.Портнова. Інформаційне повідомлення було підготовлене та узгоджене зі слідством із дотриманням усіх юридичних нюансів. Безперечно, це суспільно важлива інформація, бо журналісти обривали телефони прес-служби весь день. На жаль, це вже не перший випадок цензури, пов‘язаний саме з провадженнями, де згадуються гучні прізвища", - заявила вона.

За її словами, сам Труба мотивував своє рішення тим, що Мальчик повинен був стати "людиною директора". Водночас, тимчасово виконувати обов’язки голови прес-служби поставив Максима Білоусенка.

"Півтора місяці тому ми усією прес-службою домоглись, аби директор його (Білоусенка – ред.) зняв. Через відсутність освіти, належного досвіду, абсолютну некомпетентність та як наслідок – невміння знайти спільну мову з колективом. Призначений за дивним збігом обставин – колишній помічник народного депутата від "Народного фронту" Кодоли", - зазначила Винокурова.

Я довго думала: варто про це писати чи ні. Але переконана, що мовчати не маю права. Сьогодні Директор ДБР Роман Труба...

Опубліковано Ириною Винокуровою Понеділок, 27 травня 2019 р.

Нагадаємо, 20 травня Портнов написав на своїй сторінці в Facebook, що подав до Державного бюро розслідувань заяву на колишнього президента України Петра Порошенка. Наступного дня Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом можливої державної зради перших осіб держави.

Докази зловживання службовим становищем у НАБУ шукають слідчі ДБР

Докази зловживання службовим становищем у НАБУ шукають слідчі ДБР

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандал навколо Труби
Наступна публікація