Очільник Нацполіції зізнався, що справа про вбивство Шеремета ще не вийшла на фінішну пряму

Очільник Нацполіції зізнався, що справа про вбивство Шеремета ще не вийшла на фінішну пряму

Фото: УНІАН

Князєв не виключає, що в ході слідства могли бути допущені серйозні помилки.

Глава Національної поліції України Сергій Князєв заявив, що справа про вбивство Павла Шеремета ще далека від завершення.

Про це пише "Фокус".

"З 10 листопада минулого року я несу відповідальність за цю справу, але не хочу на ній спекулювати, тому що люди від мене як керівника чекають позитивного меседжу. Прошу вибачення, але слідство поки не вийшло на фінішну пряму", - зауважив Князєв.

Він не виключає, що в ході слідства могли бути допущені серйозні помилки, - огляду на те, що злочин і досі не розкрито.

0 травня у Мережі з'явився фильм-розслідування вбивства журналіста "Української правди" Павла Шеремета. Над створення стрічки працювали журналісти проекту "Слідство.Інфо" та міжнародної мережі OCCRP.

Під час розслідування з'ясувалося, що в ніч перед вбивством журналіста Павла Шеремета біля його будинку був помічений колишній або діючий співробітник СБУ. Його зафіксували камери відеоспостереження. Він був присутній біля будинку Шеремета принаймні кілька годин - і саме в цю ніч під машину журналіста заклали вибухівку. Журналісти з'ясували, що чоловіка звати Ігор Устименко. Станом на 2014 рік він був співробітником Служби безпеки України.

Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на днище авто, за кермом якого був Шеремет. Поки злочин залишається нерозкритим. У зв'язку з цим, у Human Rights Watch заявили про стурбованість відсутністю результатів у розслідуванні вбивства журналіста і обмеженням свободи ЗМІ в Україні.

У лютому правоохоронці звітували про хід розслідування вбивства Шеремета. Зокрема було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50. Також слідство визначило пріоритетну версію злочину. Крім того, правоохоронці помітили, що в ході слідства було допитано 1800 осіб, з яких понад 300 — безпосередні очевидці вибуху, мешканці будинків в районі вибуху.

Екс-співробітника СБУ, який фігурує у розслідуванні вбивства Шеремета, сьогодні мають допитати

Екс-співробітника СБУ, який фігурує у розслідуванні вбивства Шеремета, сьогодні мають допитати

Повʼязані теми:

Наступна публікація