Очільник Twitter назвав блокування акаунта Трампа "небезпечним прецедентом"

Очільник Twitter назвав блокування акаунта Трампа "небезпечним прецедентом"

Фото: Associated Press

Водночас він вважає видалення сторінки президента США "правильним рішенням".

Голова соціальної мережі Twitter Джек Дорсі назвав блокування сторінки чинного президента США Дональда Трампа "небезпечним прецедентом". 

Про це він написав у своєму мікроблозі. 

"Я вважаю, що це було правильним рішенням для Twitter. Ми зіткнулися з надзвичайною та непростою обставиною, яка змусила нас зосередити всі наші дії на громадській безпеці", - висловився він.

За його словами, шкода, яку висловлювання у Мережі завдають офлайн-режиму, є "очевидною". "Це першочергово визначає нашу політику та правозастосування", - наголосив Дорсі. 

Водночас очільник Twittеr вважає необхідність заборони будь-якого облікового запису "невдачею" соцмережі у "сприянні здоровому спілкуванню". 

"Необхідність вдаватися до таких дій фрагментує громадське обговорення. Вона розділяє нас. (...) І створює прецедент, який, на мою думку, є небезпечним: влада окремої людини або корпорації над частиною глобального громадського обговорення", - пояснив він. 

Як повідомлялося, Twitter назавжди заблокував особистий акаунт Дональда Трампа "через ризик подальшого підбурювання до насильства". На сторінці Трампа було 88 мільйонів підписників. Представники Twitter попереджають: якщо Трамп повернеться у соцмережі з новим акаунтом, його також видалять.

Також нагадаємо, що Google, Apple та Amazon заблокували застосунок соціальної мережі Parler, популярний серед прибічників Дональда Трампа.

На тлі цих подій прихильники Трампа почали масово перекочовувати у Telegram. Месенджер став другим за кількістю завантажень у США. 

Зазначимо, що штурм та захоплення Капітолія у Вашингтоні вперше за понад 200 років і подальше блокування акаунтів Дональда Трампа в соцмережах без перебільшення сколихнуло весь світ. Люди в різних країнах розділилися на два табори. Одні засуджували, доводячи, що це цензура й наступ на свободу слова. Інші, навпаки, підтримували. Висловилися навіть лідери Німеччини і Франції.

Тим часом експерти, медіа та суспільство сперечаються, яка ж доля чекає соцмережі та чи варто запроваджувати більш жорстке їх регулювання. ТСН.ua розбирався, що про це говорять у США та чи чекає людей відповідальність за дописи в соцмережах. 

Доля президента Трампа: останні новини з Вашингтона

Доля президента Трампа: останні новини з Вашингтона

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація