Очільники МЗС країн ЄС проведуть засідання через загострення ситуації на Донбасі

Очільники МЗС країн ЄС проведуть засідання через загострення ситуації на Донбасі

Фото: Associated Press

В ЄС серйозно стурбовані ескалацією конфлікту на сході України.

Міністри закордонних справ країн ЄС проведуть неформальне засідання 19 квітня через загострення на Донбасі.

Про це повідомив представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, інформує Swissinfo.

"Європейський союз, його держави-члени та інституції уважно і з великою стурбованістю спостерігають за ситуацією з безпекою в Україні та особливо за переміщенням російських військ поблизу українського кордону, а також в Криму", — зазначив Стано.

Стано наголосив, що Мінські угоди — це єдиний вихід, щоб гарантувати мирне і політичне вирішення війни на сході України.

"Ми закликаємо російську владу, щоб вони не вживали заходів, які можуть посилити напруженість, а також докласти зусиль щодо реалізації Мінських угод", — заявив дипломат.

За його словами, в ЄС сподіваються, що ескалації конфлікту не буде. Стано запевнив, що всі дипломатичні зусилля спрямовані на запобігання цього.

Нагадаємо:

  • Раніше ЗМІ повідомляли про активізацію російських військ у Придністров'ї. Так в районі аеродрому Тирасполь в Придністров'ї, який розташований в 13 кілометрах від західного кордону з Україною, помічено пересування колони бронетранспортерів.
  • Крім того, Мережа переповнена відео, на яких Росія стягує до окупованого Криму ешелони з військовою технікою. За даними аналітиків Центру військово-правових досліджень, окупанти сформували в Криму військове угруповання чисельністю до 40 тисяч чоловік. Істотно збільшилася кількість російських військ біля східних кордонів України.
  • Міністр оборони України Андрій Таран вважає, що справжні цілі Росії в стягуванні військ до українських кордонів можуть критися в посиленні тиску на Київ, щоб він поступився в переговорному процесі.

Новини світу: британські журналісти зняли російську військову техніку менше ніж за 300 км від України

Новини світу: британські журналісти зняли російську військову техніку менше ніж за 300 км від України

Повʼязані теми:

Наступна публікація