Одеські сепаратисти, котрих обміняли на Афанасьєва і Солошенка, були завербовані ФСБ - Геращенко

Одеські сепаратисти, котрих обміняли на Афанасьєва і Солошенка, були завербовані ФСБ - Геращенко

Фото: Право на владу

Він зазначив, що цим пояснюється, навіщо вони потрібні Кремлю.

Звільнених з російського ув'язнення Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка обміняли на Олену Глищинскую і Віталія Діденка, які були давно завербовані і кілька років працювали на Російську Федерацію.

Про це повідомив народний депутат Антон Геращанко, передає Цензор.НЕТ.

"Це російські агенти, які були давно завербовані і кілька років працювали на Російську Федерацію", - заявив він.

Геращенко зазначив, що цим пояснюється, навіщо вони потрібні Кремлю.

"Їх обмін корисним тим, що двоє українців повернулися додому... Іншого шляху повернення наших людей з Росії немає", - підкреслив Геращенко.

Додамо, що Олена Гліщинська була помічницею депутата групи "Відродження" Віталія Барвіненка у двох скликаннях. 

Про це у Facebook повідомив народний депутат БПП Сергій Лещенко. 

За його словами, Гліщинська працювала помічницею депутата у Верховній Раді шостого скликання на громадських засадах, а у парламенті сьомого скликання – на платній основі.

У вівторок, 14 червня, в аеропорту Бориспіль біля терміналу В приземлився літак з українцями Геннадієм Афанасьєвим і Юрієм Солошенко. Президент РФ Володимир Путін помилував незаконно засуджених українців. Обидва укази вступили в силу з моменту їх підписання.

Відразу після приземлення Афанасьєва і Солошенка доставили у Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини Державного управління справами. Там вони провели спільний брифінг з президентом Петром Порошенком.

Афанасьєв проходив по справі про створення на території Криму терористичної спільноти і був засуджений в Росії в 2015 році на сім років ув'язнення в колонії суворого режиму. А екс-гендиректор держпідприємства Виробниче об'єднання "Зоря" (Полтава) Солошенко визнаний винним у шпигунстві і вироку до 6 років позбавлення волі.

Зазначимо, що українських політв'язнів обміняли на активістів сепаратистської організації "Народна рада Бессарабії" Олену Глищинскую і Віталія Діденка.

В адміністрації президента РФ Володимира Путіна заявили, що посередником при звільненні сепаратистів Олени Глищинской і Віталія Діденка був член підгрупи з гуманітарних питань в тристоронньої Контактної групи, кум президента РФ Путіна Віктор Медведчук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація