Один із перших законопроєктів: у "Слузі народу" готуються криміналізувати кнопкодавство

Один із перших законопроєктів: у "Слузі народу" готуються криміналізувати кнопкодавство

Анонс цього дав майбутній нардеп, якого називають можливим головою найбільшої фракції нової ВР.

Серед найперших законодавчих ініціатив партії "Слуга народу" в майбутньому парламенті буде запровадження кримінальної відповідальності за неперсональне голосування депутатів. Про це заявив обраний до Верховної Ради представник виборчого списку партії "Слуга народу" Давид Арахамія, повідомляє Новое время.

"Перше, що ми намагаємось зробити – це так звану сенсорну кнопку, яку там вісім років не можуть вже втілити. Ми будемо наполягати навіть до кримінальної відповідальності за кнопкодавство, щоб люди пішли за ґрати", – наголосив він.

Депутати-порушники. Народні обранці розповіли, чому кнопкодавлять

Депутати-порушники. Народні обранці розповіли, чому кнопкодавлять

"Я просто не розумію, як це взагалі можна було робити. З податків вам іде зарплата, ви працюєте на державу, потім ви комусь там якось незаконно делегуєте право робити цю роботу, це знімається на камери – і нічого вам за це не стається. Це просто якийсь нонсенс", – вважає Арахамія.

Раніше в серпні повідомлялося, що головою фракції партії "Слуга народу" у Верховній Раді може стати Давид Арахамія. Це прізвище назвав обраний народним депутатом Василь Мокан. Арахамія проходить до парламенту під четвертим номером виборчого списку партії "Слуга народу" в багатомандатному окрузі. Від 2014 року він очолював Раду волонтерів при Міністерстві оборони України, а в кінці червня 2019 року був призначений секретарем Національної інвестиційної ради при президенті України. Ще раніше лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков підтвердив, що саме його кандидатуру планують висувати на посаду спікера Верховної Ради України.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація