Одіозну Штепу відпустили під домашній арешт

Одіозну Штепу відпустили під домашній арешт

Фото: УНІАН

Колишня мер Слов'янська вийде з-під варти.

Скандальну екс-мера Слов'янська Неллі Штепу випустили із СІЗО під домашній арешт. Суд у Харкові розглядав подовження запобіжного заходу для Штепи та вирішив випустити її з-за ґрат, повідомляє кореспондент ТСН.

Тепер між судовими засіданням екс-мер, яку звинувачують у сепаратизмі, перебуватиме під домашнім арештом у Слов'янську. Також суд зобов'язав Штепу носити електроний браслет.

Тарута віддавав наказ Нелі Штепі йти на перемовини з бойовиками

Тарута віддавав наказ Нелі Штепі йти на перемовини з бойовиками

Адвокати неодноразово просили для неї пом'якшення умов утримання, посилаючись на її начебто поганий стан здоров'я. Суд зрештою задовольнив їхні клопотання.

Екс-мер Слов'янська Неллі Штепа перебувала в СІЗО з 11 липня 2014 року. Штепу звинувачують у проведенні незаконного соцопитування з питання федералізації, а також у тому, що вона не вжила адекватних дій щодо звільнення захопленої будівлі міськвідділу міліції, де зберігалося 479 одиниць табельної зброї, і в інтерв'ю ЗМІ закликала не звільняти його. В обвинувальному акті також зазначено, що Штепа висловлювала підтримку сепаратистам, не перешкоджала захопленню міськради і дозволила бойовикам "ДНР" зайняти місто, що призвело до окупації Слов'янська з 12 квітня до 5 липня минулого року. Крім того, за словами прокурорів, Штепа сприяла організації та зміцненню незаконних блокпостів. Окремо зазначається, що за час окупації і бойових дій у Слов'янську загинуло 117 осіб, 198 отримали тілесні ушкодження. Пошкоджені 1574 будинки, а також об'єкти житлово-комунальної інфраструктури міста.

Повʼязані теми:

Наступна публікація