"Округ Савченко". Нардепом став Ковальов, який під час Майдану допомагав "Беркуту" втекти з Києва

"Округ Савченко". Нардепом став Ковальов, який під час Майдану допомагав "Беркуту" втекти з Києва

Фото: Олександр Ковальов / Facebook

Для перемоги вистачило 220 голосів.

У виборчому окрузі №51 на Донеччині опрацювали 100% протоколів на позачергових парламентських виборах. Це той округ, де балотувалася нардеп Надія Савченко. Вона там отримала всього вісім голосів – це восьме місце. А ось переможцю, аби стати нардепом, вистачило 220 голосів – самовисуванець Олександр Ковальов отримав 33,03% підтримки.

Ковальову 51 рік, він родом із Макіївки Донецької області, має вищу освіту, пенсіонер, безпартійний, проживає в Києві, ідеться на сайті ЦВК.

Під час Євромайдану Ковальов очолював прокремлівську організацію "Ніхто крім нас", 2014-го організовував втечу з Києва співробітників так званої "чорної роти" "Беркута", які брали участь у розстрілі активістів на Майдані під час Революції Гідності. Про це пише "Українська правда".

Генпрокуратура інкримінує Ковальову сприяння у приховуванні зброї силовиків режиму експрезидента Віктора Януковича.

2016-го суд відпустив його під особисте зобов’язання.

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Причиною їхнього проведення стало те, що на інавгурації президент України Володимир Зеленський заявив, що розпускає Раду XVIII скликання через формальну відсутність коаліції від 2016 року.

Згідно з даними головних екзитполів, на виборах перемогу здобула партія "Слуга народу". Вона набирає трохи більше 44%. Також до парламенту проходять "Опозиційна платформа – За життя" (понад 12%), "Європейська Солідарність" (понад 8%), "Батьківщина" (близько 7,5%) та "Голос" (близько 6%). На межі статистичної похибки перебуває також і партія "Сила і честь".

До ВР проходять 225 депутатів за списками партій, по мажоритарних округах  – 199 обранців

До ВР проходять 225 депутатів за списками партій, по мажоритарних округах  – 199 обранців

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація