"Окупанти не зламають українського духу": Порошенко відреагував на вирок щодо ув'язнення Балуха

"Окупанти не зламають українського духу": Порошенко відреагував на вирок щодо ув'язнення Балуха

Фото: Громадське ТБ

Балуха засудили до 3 років і 7 місяців колонії-поселення.

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна продовжить боротьбу за звільнення окупованого Росією Криму та всіх незаконно ув’язнених на півострові.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Таким чином президент відреагував на вирок Роздольненського районного суду в окупованому Криму щодо українського активіста Володимира Балуха.

«Окупанти ніколи не зламають українського духу! Судилище над Володимиром Балухом тому підтвердження”, - заявив Порошенко.

Окупанти ніколи не зламають українського духу! Судилище над Володимиром Балухом тому підтвердження. Україна продовжить боротьбу за звільнення Криму та всіх незаконно ув’язнених на півострові.

Опубліковано Петром Порошенком 16 січня 2018 р.

Також на вирок щодо ув'язнення Балуха відреагував міністр закордонних справ України Павло Клімкін. 

"Фейкова судова система окупаційної влади безсила проти людей незламної волі. Останнє слово в суді Володимира Балуха - настанова вільної людини всім нам. Винні  у цьому свавіллі понесуть покарання", - написав він у Twitter. 

Нагадаємо, сьогодні, 16 січня, стало відомо, що Роздольненський районний суд в окупованому Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців колонії-поселення. Окрім цього, Балух повинен сплатити штрафу розміром 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (приблизно 4,6 тис. грн - прим.ред.). Під час свого заключного слова на засіданні 15 січня Балух заявив, що справа проти нього "сфабрикована через його політичну позицію", і його не змусять любити "нову Батьківщину"

Окупаційний суд у Криму виніс вирок кримському фермеру Володимиру Балуху

Окупаційний суд у Криму виніс вирок кримському фермеру Володимиру Балуху

Так, російська ФСБ затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Українця звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку.

У серпні 2017 року українського активіста засудили до трьох років і семи місяців колонії загального режиму, а також призначили штраф. Проте під час розгляду апеляційної скарги вирок скасували і відправили справу на повторний розгляд. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація