Окупанти в Криму анонсували запуск залізниці до "Кримського титану"

Окупанти в Криму анонсували запуск залізниці до "Кримського титану"

Фото: Reuters

Відсутність залізничного сполучення росіяни називають "хворобливим питанням".

Окупаційна влада Криму розраховує, що завод "Кримський титан" буде з'єднаний із залізничною мережею півострова протягом 2019 року.

Про це у п'ятницю, 28 грудня, пише ТАСС з посиланням на "міністра промислової політики Криму" Андрія Васюту.

Відсутність залізничного сполучення, за його словами, ускладнює роботу, зокрема, не дозволяє заводу відновити виробництво добрив.

"Хворобливе для нас питання - це забезпечення залізничного доступу до заводу" Кримський титан". Станція примикання до заводу залишилася на території Херсонської області України, таким чином, ми не маємо залізничного сполучення [з заводом]. Дуже розраховую, що з цією проблемою ми впораємося протягом 2019 року", - сказав Васюта.

За його словами, через перерване залізничне сполучення підприємство не може завезти небезпечні вантажі, наприклад аміак, який необхідний для виробництва добрив.

"Не можемо завезти [на завод] небезпечні вантажі, наприклад аміак, тому що возити його автотранспортом - утопія, треба возити залізничним. Поки не можемо привезти, і це призводить до того, що ми частину виробництва заводу не можемо організувати, оскільки для виробництва добрив на заводі нам якраз необхідна наявність аміаку", - пояснив Васюта.

Нагадаємо, в окупованому Криму через викиди з заводу "Кримський титан" наприкінці серпня - початку вересня потерпали жителі Армянська. Люди масово зверталися до лікарів зі скаргами на печіння в очах, носоглотці, нудоту. Авто, побутові прилади, меблі та дитячі майданчики взялися іржею та сіро-зеленим нальотом.

Утім, окупаційна влада екологічної катастрофи в Криму не визнавала. Через це український омбудсмен терміново звернулася в ООН з приводу екологічної катастрофи у Криму. 22 вересня в окупованому Армянську на півночі Криму скасусвали надзвичайний стан, введений через викид небезпечних речовин із заводу "Кримський титан". 

На Херсонщині у повітрі зафіксували отруйні викиди хімзаводу "Кримський титан"

На Херсонщині у повітрі зафіксували отруйні викиди хімзаводу "Кримський титан"

Повʼязані теми:

Наступна публікація