Олбрайт політичною брошкою-ключем показала, що українці відчинили двері у нове майбутнє

Олбрайт політичною брошкою-ключем показала, що українці відчинили двері у нове майбутнє

Олбрайт на зустріч із Порошенко та Тимошенко одягла брошку-сову

Свої брошки Олбрайт уже давно зробила інструментом дипломатії та політики.

В Україні колишній держсекретар США Мадлен Олбрайт побувала на чолі місії спостерігачів на виборах. Зустрічалася із владою, була на дільницях і зробила висновок, що вибори відбулися, їхня легітимність - безсумнівна. На діловий костюм Мадлен Олбрайт пришпилила брошку у вигляді ключа, - йдеться і сюжеті ТСН.19:30.

Представниця США в ОНН колись порадила журналістам читати її брошки. У 1994 році під час війни у Перській Затоці Олбрайт дізналася, що опоненти називають її неперевершеною змією. Наступного дня на переговори вона начепила на костюм брошку у вигляді змії. А невдовзі порадила візаві читати сигнали на лацкані. Під час відвідин України на її одязі була брошка-ключ. Бо, мовляв, українські виборці відчинили двері до нового майбутнього: демократії, суверенітету та незалежності.

За роки дипломатичної служби колекція брошок Мадлен Олбрайт, держсекретаря у адміністрації Президента Клінтона із репутацією залізної леді, перед якою тремтіли опоненти, сягнула трьох сотень. Наприклад, на зустріч із Путіним, (мова йшла про політику Росії в Чечні) вона одягла брошку із  трьома мавпами: нічого не чую, нічого не бачу, мовчу. На зустріч із Ясером Арафатом почепила  бджолу, бо мала жалити.

Перед тим, як прийти на виборчу дільницю в Києві, Мадлен Олбрайт, яка зараз керує Національним Демократичним Інститутом США, зустрічалася із Порошенком та Тимошенко. Кажуть, що прикрашала діловий костюм брошкою із совою. На виборчу дільницю наділа вже іншу прикрасу - брошку із ангелом,який сидить на земній кулі. "Я завжди її одягаю, щоб показати, що міжнародна спільнота, усі ми є відповідальними за майбутнє один одного", - сказала вона.

Мадлен Олбрайт вважає легітимність виборів безсумнівною

Мадлен Олбрайт вважає легітимність виборів безсумнівною
 

Місія спостерігачів на виборах Національного демократичного інституту вважає, що українці не просто обрали нового Президента. Той факт, що люди масово прийшли на дільниці, свідчить про прагнення суспільства до суверенітету, єдності та демократії. Спостерігачі висловили жаль, що у мешканців Сходу та Криму право голосу, фактично відібрали. Але це не може ставити під сумнів українські вибори. Ці президентські вибори, на думку спостерігачів, можуть стати початком відновлення довіри українських громадян до влади, якщо влада буде мудрою.

Нагадаємо, що раніше в ЦВК повідомили, коли оприлюднять остаточні результати виборів

Кореспондент ТСН Ірина Павленок.

Повʼязані теми:

Наступна публікація