Олланд каже, що на Росію треба тиснути, а президент Литви вважає її небезпечною

Олланд каже, що на Росію треба тиснути, а президент Литви вважає її небезпечною

Європейські політики висловили свої позиції щодо дій Росії / Фото: Reuters

Іноземні політики балансують поміж санкціями для Росії і переговорами.

НАТО обіцяє Україні підтримку і хвалить за стриманість військових, а Росію закликає не втручатися в її внутрішні справи. Але про членство України в Північно-атлантичному альянсі зараз не йдеться. Схожі заяви лунають від лідерів країн ЄС, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Президент Франції Франсуа Олланд каже, що Європейський Союз максимально сильно буде тиснути на Росію, аби знизити напругу. "Звісно, що в рамках цього тиску ми розглядаємо санкції, до яких можемо вдатися", - сказав глава держави.

"Ми не можемо сказати, що можливо відразу повернутися до звичайного життя. Особливо, коли взагалі не ведеться дипломатичних переговорів. Це означає, що нам доведеться розглядати різні варіанти дипломатичних санкцій. Чи будуть вони запроваджені, залежатиме від прогресу дипломатичного процесу", - зауважила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Премʼєр-міністр Данії Гелле Торнінг-Шмідт вважає, що двері слід тримати відкритими до діалогу, бо цей конфлікт має вирішитись через політичний діалог і політичні переговори. "Це є єдиним шляхом виходу з ситуації", - сказав політик.

"Росія сьогодні є небезпечною і непередбачуваною. І тут не питання, що хтось боїться. Мова про те, щоб стати і сказати, що ми це розуміємо і дати це чітко зрозуміти Росії. А також оперативно прореагувати. Адже ми ведемо мову про Росію Путіна", - зауважила президент Литви Даля Грібаускайте.

Нагадаємо, що Європейський Союз запропонував Україні 15 мільярдів доларів фінансової допомоги

Кореспондент ТСН Ростислав Хотин.

НАТО пообіцяла підтримати Україну і похвалила за стриманість військових

НАТО пообіцяла підтримати Україну і похвалила за стриманість військових

Повʼязані теми:

Наступна публікація