Омбудсмен Денісова закликала Йованович вплинути на РФ для доступу до політв’язнів

Омбудсмен Денісова закликала Йованович вплинути на РФ для доступу до політв’язнів

Фото: vk.com/live_ukr

Посол США Марі Йованович зазначила, що вони продовжать підтримувати Україну.

Українська омбудсмен Людмила Денісова попросила посла США в Україні вплинути на Росію, аби та дозволила відвідати українських політв’язнів РФ.

Про це повідомили у прес-службі офісу омбудсмена.

«Я прошу вас вплинути на Російську Федерацію, щоб вони допустили до відвідання українських політв’язнів хоч одного представника, який би не залежав від Росії. Також я давно неодноразово наголошувала, що медичний огляд засуджених українців має проводитись незалежними лікарями, тому що інформація, яку ми отримуємо від РФ про стан здоров’я українців, дуже суперечлива», - заявила Денісова.

Посол США Марі Йованович відзначила, що вони продовжать підтримувати Україну, яка «побудована на принципах демократії та дотримується всіх міжнародних договорів та конвенцій».

За її словами, посол США в Росії також просив РФ відвідати українського режисера, політв’язня Олега Сенцова, однак не отримав відповіді.

Сенцов продовжує голодувати 59-й день

Сенцов продовжує голодувати 59-й день

Нагадаємо, 25 серпня 2016 року українського режисера Олега Сенцова засудили до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до вчинення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

28 травня у Федеральній службі виконання покарань заявили, що Сенцов погодився на підтримуючу терапію. Цю інформацію підтвердив адвокат українця Дмитро Дінзе.

Сенцов відмовився просити Путіна помилування. За час голодування він втратив 15 кг ваги.

Повʼязані теми:

Наступна публікація