Омелян сподівається, що Wizz Air відкриє "дочку" в Україні вже цього року

Омелян сподівається, що Wizz Air відкриє "дочку" в Україні вже цього року

Фото: Право на владу

Так обіцяли представники угорської компанії, сказав міністр.

Лоукост-авіакомпанія Wizz Air може відкрити "дочку" в Україні нинішнього року.

Таку думку Омелян висловив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Наразі ведуться відповідні роботи, повідомив він. "Це було анонсовано їх керівником, який зустрічався з президентом Петром Порошенком минулого року. З нашого боку сприяння є, але це тільки їхнє рішення, як і імплементація. Думаю, вони відкриють українську "дочку" цього року, як і обіцяли ", - сказав він.

За словами Омеляна, 2019 року навряд чи в Україну зайдуть нові авіакомпанії. Натомість збільшиться кількість нових маршрутів до України і з України. Наразі мережу розширюють усі компанії, які присутні на ринку країни.

"Це означає, що літають не тільки українці, а й іноземці в Україні. Зараз наш пасажиропотік українців та іноземців поділений в середньому порівну – 50 на 50", - повідомив міністр Омелян.

Нагадаємо, Wizz Air працює в Україні від 2008 року. 2015 року в рамках реструктуризації вона вирішила закрити своє дочірнє підприємство в Україні і скоротити кількість рейсів. У квітні 2019 року Wizz Air майже вдвічі збільшив максимальну плату за пріоритетну посадку: з € 17 до 30. Відтепер послуга Priority коштуватиме від € 5 до 30. 

Відкрите небо: МАУ оновлює свій флот та відкриває нові рейси

Відкрите небо: МАУ оновлює свій флот та відкриває нові рейси

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація