Онищенко заявив, що одна з країн ЄС надала йому статус політичного біженця

Онищенко заявив, що одна з країн ЄС надала йому статус політичного біженця

Фото: УНІАН

Нардеп-втікач не уточнив, яка країна вирішила піти на цей крок.

Народний депутат Олександр Онищенко, якого в Україні звинувачують у нанесені державі шкоди на суму 3 млрд грн, заявив, що отримав статус політичного біженця в одній з країн Європейського Союзу.

Про це нардеп-втікач заявив у коментарі Еспресо.TV.

"Моя справа в Європі визнана політичною. Міністерство закордонних справ однієї з європейських держав надало мені документ зі статусом політбіженця. Це означає, що я і всі члени моєї сім'ї перебувають під захистом ЄС", - переконує Онищенко.

Нагадаємо, Олександра Онищенка підозрюють у організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

5 липня 2016 Верховна Рада України надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Однак, напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави.

27 липня Генеральний прокурор України підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня його було оголошено в національний розшук. За останньою інформацією він перебуває у Лондоні. Через кілька днів він написав у своєму Facebook, що для британської юрисдикції у ГПУ замало підстав для його видачі Україні. Тим часом у нардепа-втікача заарештували майна на 700 мільйонів гривень і обіцяють скоро оголосити в міжнародний розшук.

Цьогоріч наприкінці березня Онищенко запевнив, що його матір Інесу Кадирову, яку затримали 30 березня в Іспанії, вже відпустили.

Гість у студії ТСН.Тижня – керівник НАБУ - розповів про перебіг найгучніших розслідувань

Гість у студії ТСН.Тижня – керівник НАБУ - розповів про перебіг найгучніших розслідувань

Повʼязані теми:

Наступна публікація