Основний свідок у справі мера Вишгорода запевняє, що заяви не писав і не давав свідчень

Основний свідок у справі мера Вишгорода запевняє, що заяви не писав і не давав свідчень

Фото: скриншот з відео

Чоловік стверджує, що "написану ним" заяву бачив лише на світлинах в Інтернеті.

Справою мера Вишгорода Олексія Момота тепер займатиметься Антикорупційна прокуратура України, йдеться в ТСН.12.00.

Сьогодні Апеляційний суд Києва збирався розглядати скаргу захисту мера Вишгорода щодо відсторонення його від посади до 15 червня. Однак через зміну підслідчого органу засідання перенесли.

Сьогодні ж захист Олексія Момота, якого звинувачують у хабарництві, вперше представив пресі нібито основного свідка справи. Раніше обласна прокуратура Києва стверджувала, що саме цей чоловік - представник будівельної фірми, написав заяву на вишгородського мера, нібито той вимагав у нього хабар у розмірі 1 мільйона євро і на його письмових показах засноване і звинувачення.

Але чоловік каже, що заяви не писав та його ніхто не допитував. Ніколи не працював і в будівельній фірмі. Із паспортом заявника в них різняться лише дата його видачі.

"Ніколи я взагалі не писав, я про це тільки нещодавно дізнався. З Інтернету я дізнався, що від мого імені написана проти мера заява і ілюстровані мої паспортні дані. Саму заяву я тільки на фото бачив. Про цю фірму вперше чую, не працював там ніколи, тим більше у Вишгороді. Зараз я безробітний", - розповідає чоловік.

"Ми з першого дня наполягали на тому, що ця справа є винятково підслідна. В НАБУ та спеціалізованій прокуратурі, я сподіваюся, що там затягувати з допитами не будуть", - заявив Олексій Момот.

Справою Олексія Момота тепер займатиметься антикорупційна прокуратура України

Справою Олексія Момота тепер займатиметься антикорупційна прокуратура України

Повʼязані теми:

Наступна публікація