Особиста "гвардія" Захарченка. Ватажка "ДНР" охороняють кранівники та кочегар дитячого санаторію з РФ

Особиста "гвардія" Захарченка. Ватажка "ДНР" охороняють кранівники та кочегар дитячого санаторію з РФ

Фото: ТСН.ua

Близько ста осіб здійснюють особисту охорону головного донецького терориста. Решта "гвардії" виконує його доручення, "віджимаючи" бізнес і квартири.

Контррозвідка СБУ спільно з ТСН.ua продовжує інформувати громадськість про громадян РФ, які вже тривалий час перебувають на окупованій території Донецької області.  

У попередніх публікаціях йшлося про знищеного у Сирії генерала Валерія Асапова і про генерал-майора Валерія Шарагова, які брали участь у військових діях на Донбасі, а також про генерал-лейтенанта Михайла Теплинського, приїзд якого на окуповані території прирівнювався до Армагеддону.

У політичному полі на Донбасі відзначився російський націоналіст латиського походження Олександр Казаков, який став іміджмейкером ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

Також увагу розвідників привернув так званий колишній генпрокурор "ДНР" Равіль Халіков, який пройшов дві чеченські війни та брав участь в анексії Криму. А генерал-майор збройних сил РФ Ігор Тимофєєв, який у своїх інтерв'ю розповідав про високу мету військової служби, у "ДНР" став звичайним злодюжкою, організувавши контрабанду цигарок і продуктів.

Охоронці Захарченка

Цього разу контррозвідка СБУ надала дані про шістьох більш дрібних представників "цвіту" російської нації. Судячи з їхніх документів, всі вони проходять "службу" у так званій "контррозвідці особливого відділу РДСО ДНР". 

Прикметним у біографіях цих людей є те, що всі вони не з військових, а звичайні охоронці, кранівники, конвоїри СІЗО, безробітні, є навіть кочегар дитячого санаторію. Географія також широка -  Вологодська та Псковська області, Алтай, Якутія, Новосибірськ. Усі неодружені або ж розлучені. У жодного немає вищої освіти.

Троє рядових - 23-річний Віктор Белан, 30-річний Олексій Бугай, 44-річний Кирило Воробйов - отримали в РДСО "ДНР" посади стрільців. 29-річний сержант Степан Бурлаков і 30-річний сержант Олександр Журліцин - снайпери, їм видали автомати Калашникова. А 26-річний сержант Владислав Сподарєв став командиром відділу.

"Як ми бачимо з вказаних вище документів, самозвана республіка докладає відчайдушних зусиль у доведенні власної легітимності – гарні посвідчення з орлами та візерунками. Але, фактично, це бутафорія для величезного бандитського угруповання, в якому громадяни Росії охоче знаходять своє місце", - зазначили в українській контррозвідці.

РДСО розшифровується як "республіканська державна служба охорони". За даними української контррозвідки, це угруповання налічує більше тисячі осіб. Виникає запитання: що ж охороняє така кількість людей? 

Ця служба фейкової "ДНР" підпорядковується напряму "голові республіки" Олександру Захарченку, або, як його називають, "першому". Один з підрозділів РДСО здійснює його особисту охорону, а це близько ста осіб. Усі інші – особиста "гвардія", яка виконує доручення "першого" та його близького оточення.

Посадові обов’язки: "віджим" бізнесу і квартир

У жодних бойових діях ці "герої" участі не беруть. Їхня спеціалізація – проведення зачисток, затримання громадян та елементарний грабунок, ґешефти з віджатими автомобілями та контрабанда. 

Порізка на метал обладнання шахт та заводів цими людьми вже фактично поставлена на промислові рейки. Також практикується "віджим" бізнесу за вказівками своїх командирів та оточення Захарченка. При цьому заробітну плату РДСОвці отримують значно більшу, аніж рядові бойовики у окопах.

Що вигадують російські агенти, аби проникнути на територію України

Що вигадують російські агенти, аби проникнути на територію України

Останнє ноу-хау "воїнів" РДСО – пошук через місцевих ріелторів списків вимушених переселенців, які виставили на продаж свої квартири у Донецьку. Подальший механізм простий – власник квартири оголошується "ворогом республіки", квартира націоналізується і передається у власність потрібній людині.

Не дивно, що такі можливості безкарної наживи приваблюють маргінальний прошарок російського суспільства. Під девізом "допомоги братському народу" безліч росіян беруть участь у масовому розграбуванні України. Не знайшовши щонайменшого попиту на рідній землі, такі громадяни сусідньої держави радо використали імперські амбіції свого "царя" для власної наживи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація