"Paradise Papers": представник адміністрації Трампа має ділові зв’язки із оточенням Путіна

"Paradise Papers": представник адміністрації Трампа має ділові зв’язки із оточенням Путіна

Фото: Reuters

Офшорний сайт веде до зятя президента РФ Володимира Путіна.

Комерційний секретар США Вілбур Росс,  магнат у сфері приватного капіталу, має ділові зв’язки із представниками з оточення російського президента Володимира Путіна.

Про це йдеться у "Paradise Papers» («Документи з райських островів» - ред), які були оприлюднені Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань, - пише The New York Times. 

«Один офшорний веб-сайт приводить до комерційного секретар Трампа, магната приватного капіталу Вілбура Росса, який має частку в судноплавній компанії, яка отримала понад 68 млн доларів доходів з 2014 року від російської енергетичної компанії, що належить зятеві президента Росії Володимира Путіна», - заявили журналісти.

Зокрема, йдеться про Navigator Holdings, яка бере участь у транспортуванні нафти та газу для російської енергетичної компанії «Сибур», акціонером якої є зять Путіна -  Кирил Шамалов.

Тим часом, акціонери компанії «Сибур», наприклад, російський мільярдер Геннадій Тимченко, перебувають під санкціями в США.

Зауважимо, що «Сибур» - основний замовник компанії Navigator Holdings, який сплатив у 2016 році більше 23 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що у  "Paradise Papers" ("Документи з райських островів» - ред), які опублікував Міжнародний консорціум журналістських розслідувань, також йдеться про те, що інвестор Facebook та Twitter, фонд DST Global, мав фінансові зв'язки з двома державними компаніями.

"ВТБ Банк, який належить Кремлю, непомітно перерахував $ 191 млн у інвестиційний фонд DST Global, який використовував ці гроші для придбання великої частки в Twitter у 2011 році", - йдеться у документах журналістів-розслідувачів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація