Paradise Papers: представник Порошенка у ВР прокоментувала скандальні документи

Paradise Papers: представник Порошенка у ВР прокоментувала скандальні документи

Ірина Луценко / Фото: Право на владу

Луценко заявила, що закиди у порушенні валютного законодавства безпідставні.

Міжнародну холдингову структуру, яка фігурує у так званих Paradise Papers, було створено для продажу компанії президента і уникнення подвійного оподаткування. Про це на погоджувальній раді заявила представник президента у ВР Ірина Луценко.

"Хочу прокоментувати політичні заяви стосовно так званих "райських" офшорних компаній. Для того, щоб здійснити операцію з продажу корпорації "Рошен", про яку говорив президент неодноразово і обіцяв здійснити для того необхідні заходи, необхідно було створити міжнародну холдингову структуру. Ця холдингова структура була налаштована на те, щоб уникнути подвійного оподаткування з метою того, щоби усі податки повною мірою були сплачені в Україні, а не за кордоном. Створення цієї міжнародної холдингової структури було обов'язковим, оскільки інакше відповідно до Гаазької конвенції неможна було передати в довірче управління Ротшильду. Такими є міжнародні умови, такою є ця конвенція. Для передачі Ротшильду необхідно було створити таку міжнародну холдингову структуру", - заявила Луценко.

Крім того представник президента наголосила, що закиди у валютних операціях є безпідставними.

"Компанія міжнародної холдингової структури при передачі компанії "Рошен" у сліпий траст не мали банківських рахунків. Будь-які заяви про порушення валютного законодавства чи перерахування будь-яких готівкових коштів з України при створенні цієї структури є безпідставними домислами", - повідомила нардеп.

Своєю чергою юридична компанія Avellum також зробила заяву щодо опублікованого розслідування та звинуватила журналістів у викривленні фактів, зокрема в частині про перерахування готівкових коштів за межі України.

"Також ми хотіли підкреслити, що відмова юридичної фірми Appleby від участі у реалізації проекту була пов’язана саме з агресією Російської Федерації проти України та готовністю Президента України надати жорстку відповідь на незаконні дії військових підрозділів Російської Федерації. Таке рішення, прийняте фірмою Appleby, не може розглядатися як свідчення застережень щодо транзакції як такої", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, понад 120 світових політиків із понад півсотні країн потрапили до нового міжнародного скандалу через різні бізнес-контакти, причетні до офшорів та податкових лазівок. "Засвітилися" там і зірки шоу-бізнесу, спортсмени, підприємці та великі компанії. Подробиці читайте у матеріалі на ТСН.ua.

ЗМІ розсекретили імена найбагатших людей світу, які мають офшорні рахунки

ЗМІ розсекретили імена найбагатших людей світу, які мають офшорні рахунки

Повʼязані теми:

Наступна публікація