"Парламентський резерв": ЗМІ дізналися, які країни гальмують продовження санкцій проти РФ

"Парламентський резерв": ЗМІ дізналися, які країни гальмують продовження санкцій проти РФ

Фото: Getty Images

ЄС ще має час до кінця липня, щоб остаточно схвалити санкції.

ЄС готовий остаточно юридично затвердити продовження економічних санкцій проти Росії, проте цей процесс гальмує уряд Франції, який поки що не погодив це питання в національному парламенті.

Про це з посиланням на високопоставленого дипломата ЄС, - пише Укрінформ.

"Нідерланди прагнуть завершити цей процес цього тижня у п'ятницю на засіданні Ради ЄС. Але це питання наразі не внесено до порядку денного, адже невідомо, чи уряд Франції встигне погодити це рішення зі своїм парламентом", - зауважив посадовець.

Джерела стверджують, що під час схвалення рішення у вівторок, 21 червня, постійними представниками країн-членів при Раді ЄС про продовження санкцій проти РФ, усі 28 урядів принципово підтримали це, але три країни – Франція, Велика Британія і Швеція – скористалися процедурою так званого "парламентського резерву", що передбачає отримання погодження з цього питання у національних парламентах.

Дипломати переконані, що такий перебіг подій – цілком нормальний процес ухвалення рішення, і ЄС ще має час до кінця липня, щоб остаточно юридично схвалити продовження на подальші півроку дії санкцій, запроваджених щодо РФ у відповідь на агресію проти України.

Нагадаємо, що раніше український президент Петро Порошенко провів зустріч з головою національних зборів (асамблеї) Франції Клодом Бартолоном. У розмові з ним глава держави висловив розчарування рішенням нижньої палати французького парламенту щодо санкцій проти Росії.

Додамо, що 17 червня Рада ЄС продовжила санкції проти окупованого Криму на 12 місяців. Санкції стосуються заборони на імпорт до ЄС товарів з Криму і Севастополя, інвестицій в окупований півострів і експорту певних товарів і технологій в Крим.

Європейські санкції проти Росії продовжать на півроку

Європейські санкції проти Росії продовжать на півроку

Повʼязані теми:

Наступна публікація