Партія "Слуга народу" відмовилася від фінансування з бюджету на користь боротьби з коронавірусом

Партія "Слуга народу" відмовилася від фінансування з бюджету на користь боротьби з коронавірусом

Фото: УНІАН

У політичній силі закликали інші партії наслідувати їхній приклад.

Партія "Слуга народу" вирішила відмовитися від державного фінансування діяльності партії на 2020 рік, яке передбачено законом.

Про це заявив голова партії, перший заступник голови парламентської фракції Олександр Корнієнко.

"Ми просимо перенаправити всю суму бюджетного фінансування діяльності партії до Стабілізаційного фонду, що створюється Кабінетом міністрів, та спрямувати ці гроші на потреби українських медиків, які борються сьогодні з пандемією коронавірусу", – сказав він.

Також у пресслужбі "Слуги народу" закликали вчинити так само всі парламентські партії.

Як зазначається, загальна сума фінансування з бюджету становить 212,6 млн гривень.

"За ці кошти країна зможе забезпечити медиків належною кількістю засобів індивідуального захисту, здійснити доплати за роботу в умовах пандемії або витратити їх на інші цілі, які українські медики вважатимуть за пріоритетні. Кожен має робити свій внесок у те, щоб країна пережила глобальну пандемію з мінімальними наслідками. Зберегти життя людей, підтримати лікарів, які на першому краю боротьби з пандемією, – ці завдання зараз мають абсолютний пріоритет", - наголосили у партії.

Водночас у "Слузі народу" запевнили, що унаслідок такого рішення партії не втратять незалежність від великого капіталу.

"Такі побоювання дійсно є – адже сама норма про державне фінансування партій свого часу запроваджувалася для забезпечення такої незалежності – але наразі вони є безпідставними. Адже будь-яка партія, що потрапила до парламенту, згідно із законом отримала відшкодування витрат на минулорічну парламентську кампанію. Також партії вже отримали фінансування за перший квартал цього року. Відповідно, цих коштів має вистачити для того, щоб фінансувати партійну діяльність поточного року. Їх, дійсно, значно менше, ніж держфінансування, доведеться "затягнути паски" та відмовитись від низки проєктів. Але ці проблеми зараз є такими дрібними порівняно з тими викликами, що стоять перед Україною і українцями", - резюмували у політсилі.

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордониРоботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста. За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентром спалаху в Україні стала саме Чернівецька область, де хворобу діагностують найбільше. Через активне поширення хвороби деякі українські області запровадили режим надзвичайної ситуації. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація