Партії та кандидати грубо порушують законодавство в "день тиші" – Комітет виборців України

Партії та кандидати грубо порушують законодавство в "день тиші" – Комітет виборців України

Негодою зірвало перші букви на агітаційному білборді одного з кандидатів у мери на Березняках у Києві. В оригіналі було написано: "Голосуй вдумчиво" / Фото: Instagram / tyshkev1ch

У кількох регіонах досі висять білборди та сітілайти, що містять ознаки агітації.

Сьогодні, 24 жовтня, в Україні має бути "день тиші" перед завтрашніми місцевими виборами. Проте в багатьох регіонах досі масово висять білборди та сітілайти з ознаками політичної агітації.

Про це йдеться в повідомленні Комітету виборців України у Facebook.

"Спостерігачі КВУ фіксують масові факти порушень чинного законодавства в "день тиші". В низці регіонів України розміщено матеріали (білборди, сітілайти), що містять ознаки агітації. Такі матеріали виконано у стилістиці, що використовується місцевими організаціями партій та кандидатів, або ж із поширенням їх виборчих гасел", – ідеться в повідомленні.

Зокрема, порушення зафіксували в Києві, Херсоні та Одесі.

КВУ нагадує, що Закон "Про місцеві вибори" вирізняє таку форму агітації, як політична реклама. До політичної реклами належить в тому числі використання символіки та передвиборних слоганів кандидатів та місцевих організацій партій. Відповідно до ч. 2 ст. 54 Закону "Про місцеві вибори" передвиборна агітація закінчується о 24:00 останньої п'ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених законом строків забороняється.

КВУ закликає партії та кандидатів припинити порушувати заборону щодо розміщення агітації в "день тиші" та невідкладно зняти агітаційні матеріали.

 

КВУ: партії та кандидати порушують законодавство в "день тиші"Спостерігачі КВУ фіксують масові факти порушень чинного ...

Posted by КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ on 24 жовтня 2015 р.

Варто нагадати, що в день виборів, 25 жовтня, Україна перейде на зимовий час. Виборчі дільниці працюватимуть від 8:00 до 20:00.

Повʼязані теми:

Наступна публікація