Парубій назвав прийнятною "ситуативну коаліцію" з Опоблоком та екс-регіоналами

Парубій назвав прийнятною "ситуативну коаліцію" з Опоблоком та екс-регіоналами

Фото: УНІАН

Голова ВР посилається на висновки Венеціанської комісії.

Шукати підтримки для ухвалення того чи іншого рішення у парламенті у ідеологічних противників – прийнятно. Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій в інтерв'ю українським телеканалам.

На запитання, як він ставиться до того, що в тих чи інших рішеннях коаліція не дає необхідної більшості, а голосують опоблоківці та екс-регіонали, голова ВР відповів, що це є міжнародною нормою.

"Це загальноєвропейська практика, коли створюється коаліція на початку роботи, вона формує виконавчі органи, а далі парламент працює під кожне рішення знаходячи ту чи іншу більшість", - зазначив Парубій.

Більш того, спікер ВР каже, що його думку підтверджують і висновки Венеціанської комісії.

"Коли закон з приводу змін до регламенту був направлений до Венеціанської комісії, то комісія дала цікаві висновки – "детальні письмові правила щодо формування коаліції можуть бути перешкодою для функціонування парламенту"", - процитував документ спікер.

Нагадаємо, 7 грудня ввечері Верховна Рада проголосувала за держбюджет на наступний рік. Про зміни читайте у матеріалі: Які зарплати, пенсії та стипендії отримуватимуть українці.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація