Парубій назвав терміни призначення нового голови Нацбанку

Парубій назвав терміни призначення нового голови Нацбанку

Фото: Національний банк України

Президент пропонує призначити на посаду Якова Смолія.

Нового голову правління Національного банку України парламент планує затвердити в лютому. На цю посаду президент Петро Порошенко пропонує Якова Смолія – нинішнього виконувача обов'язків керівника НБУ.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив, що глава держави вже вніс подання, але "потрібне рішення комітету". Про це пише УНІАН. За словами Парубія, важливо, щоб відбулася зустріч парламентських фракцій із кандидатом на голову Нацбанку.

Парубій передбачає, що рішення профільного комітету "може відбутися ще цього тижня. Але коли ставити питання на порядок денний, буде залежати від того, коли буде комітет і коли відбудеться співбесіда з усіма фракціями парламенту".

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко 18 січня цього року вніс до парламенту подання про звільнення голови НБУ Валерії Гонтаревої та призначення замість неї Якова Смолія. Гонтарева написала заяву про звільнення ще торік навесні та пішла в затяжну відпустку, з якої пообіцяла не повертатися до Нацбанку.

Смолій – програміст за освітою, у банківській сфері працює від 1991 року. Першим заступником голови НБУ став іще до приходу Гонтаревої, у квітні 2014-го.

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація