Парубій переконаний, що фігуранти "чорної бухгалтерії" ПР мають бути покарані

Парубій переконаний, що фігуранти "чорної бухгалтерії" ПР мають бути покарані

Фото: ТСН.ua

Очільник ВР вважає, що має йтися про політичну і кримінальну відповідальність.

Особи, які фігурували в "чорній бухгалтерії" Партії регіонів, мають понести як кримінальну відповідальність, якщо буде знайдено склад злочину в їх діях, так і політичну відповідальність.

Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій в ефірі "5 каналу".

Спікер зауважив, що це виробництво знаходиться в Національному антикорупційному бюро, для якого дана справа стане викликом і можливістю "випробувати детективів і міць цієї установи".

"Навіть якщо НАБУ не зможе знайти в певних фактах складу злочину, але суспільство побачить, що люди фігурують в цих справах, і НАБУ підтвердить, що фігурують, впевнений, що крім кримінальної, буде і політична відповідальність", - резюмував спікер.

Нагадаємо, Партія регіонів, згідно з оприлюдненою "чорною бухгалтерією", витратила більше $ 60 млн за декілька місяців. Зокрема, документація стосується першого півріччя 2012 року. Саме $ 66 млн, як зазначається у документах, Партією регіонів було витрачено саме за півроку. Відтак, щодення витрати політсили складали $ 362 тис.  Окрім того, як пише видання, у документах є свідчення про "тушкування" та купівлю голосів нардепів у Верховній Раді минулого скликання. Зокрема, у документах вказується Віктор Рибаков, який продавав свій голос.

У документі можна побачити кому, скільки та за які саме послуги платила партія у 2012 році. Біля кожного прізвища стоїть підпис того, хто отримував "видатки". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація