Парубій закликав ЄС збільшити термін дії санкцій проти РФ через агресію біля Керченської протоки

Парубій закликав ЄС збільшити термін дії санкцій проти РФ через агресію біля Керченської протоки

Фото: Reuters

Наразі вони діють по півроку.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час візиту до Брюсселя закликав країни-члени ЄС збільшити термін дії санкцій проти Росії до одного року.

Про це він розповів журналістам.

"Буквально за два тижні має відбуватися нарада, на якій має бути ухвалено відповідне рішення. І власне я передав звернення Верховної Ради стосовно подій в Керченській протоці і зазначив, що в зв’язку з тими подіями є критично важливо, щоб санкції були посилені і щоб вони були продовжені терміном на рік, а не на півроку", - заявив Парубій.

За його словами, піврічний період санкцій є замалий, а тому їх потрібно подовжувати. Він також висловив сподівання, що президент Європарламенту підтримає цю ініціативу.

Голова українського парламенту підкреслив, що конкретної відповіді щодо цієї ідеї поки немає, але питання буде винесено на розгляд.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

В ніч проти 26 листопада РНБО провела екстрене засідання та запропонувала ввести в Україні воєнний стан у зв'язку з агресією Російської Федерації в Азовському морі.

Після рішення Радбезу спікер Верховної Ради України Андрій Парубій скликав позачергове засідання Верховної Ради на понеділок, 26 листопада. Президент Петро Порошенко, своєю чергою, ввів у дію рішення та вніс до Верховної Ради законопроект про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні", який згодом затвердили українські депутати.

У ЄС не відкидають можливості запровадження нових санкцій проти Москви

У ЄС не відкидають можливості запровадження нових санкцій проти Москви

Повʼязані теми:

Наступна публікація