Парубій закликає мітингувальників не нападати на нардепів та розблокувати входи до Ради

Парубій закликає мітингувальників не нападати на нардепів та розблокувати входи до Ради

Фото: УНІАН

Сьогодні в парламенті має відбутися зустріч із президентом Мальти.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав організаторів мітингу розблокувати під`їзди до парламенту та не нападати на депутатів.

Про це він сказав під час відкриття засідання, передає УНІАН.

Парубій заявив, що перешкоджання роботі парламенту та напади на народних депутатів України - неприйнятні.

”Я зараз просто вимагаю у організаторів заходів, щоб був забезпечений вільний захід і вихід з Верховної Ради України і народних депутатів, і працівників”, - сказав він.

Парубій попередив, що сьогодні о 15.00 у парламенті має відбутися зустріч з президентом Мальти, для чого потрібно  розблокувати заїзд та всі входи до парламенту. 

Крім того, він додав, що ”за таких умов нам буде надзвичайно складно в четвер зібрати достатню кількість депутатів для голосування і за медичну реформу, і за недоторканність”.

”Кожен народний депутат має знати, що він може прийти на своє робоче місце і проголосувати... Ми повинні забезпечити кожному депутату таку можливість, інакше ми поставимо під ризик наш порядок денний”, - сказав Парубій.

Нагадаємо, від 17 жовтня в Києві представники різних політичних сил протестують під стінами Верховної Ради за проведення політичної реформи. Урядовий квартал був перекритий правоохоронцями, між ними та демонстрантами час від часу виникали сутички.

Мітингувальники вимагають зміни виборчого законодавства, зняття депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду. Увечері демонстранти розійшлися, але біля Верховної Ради залишилися намети з "оргкомітетом" мітингу.

Організатори мітингу заявляють, що їхня акція була результативною і закликають своїх прибічників продовжити її у четвер, 19 жовтня.

Керівник Національної поліції заявив, що не планує розгін мітингувальнків біля ВР

Керівник Національної поліції заявив, що не планує розгін мітингувальнків біля ВР

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація