Пасажирів доправлять автобусами: у МЗС відреагували на заборону літаку SkyUp влітати до України

Пасажирів доправлять автобусами: у МЗС відреагували на заборону літаку SkyUp влітати до України

Фото: skyup.aero

До Кишинева за українцями вже прибули чотири автобуси.

Пасажирів літака авіакомпанії SkyUp доправлять до Києва автобусами. Повітряне судно через заборону лізингодавця влітати до повітряного простору України приземлилось у Молдові. 

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко. 

"Посольство України в Молодові надає консульську допомогу пасажирам літака української авіакомпанії SkyUp, який здійснював рейс за маршрутом Мадейра-Київ, але був змушений здійснити екстрену посадку в аеропорту Кишинева. Українські консули нині перебувають в аеропорту разом з громадянами, взаємодіють із авіатранспортними органами Молдови та підтримують зв‘язок із представниками авіакомпанії", - йдеться у повідомленні. 

Речник МЗС наголосив, що зараз готується доправлення українців до Києва наземним транспортом.

"Для цього до Кишинева вже прибули чотири автобуси. Впродовж години вони вирушать до України. МЗС та посольство України в Молдові тримають ситуацію на особливому контролі. МЗС готове надати максимальне сприяння компанії SkyUp, а також іншим українським авіаперевізникам, у вирішенні проблемних питань, пов’язаних із здійсненням їхніх авіарейсів", - повідомили в МЗС. 

Нагадаємо, літаку авіакомпанії SkyUp, який летів з Португалії до Києва, лізингодавець заборонив влітати в повітряний простір України. Через це повітряне судно із пасажирами приземлилось у Молдові. 

Російська агресія: Канада не радить своїм громадянам їхати до України

Російська агресія: Канада не радить своїм громадянам їхати до України

Повʼязані теми:

Наступна публікація