"Павучина гризня". Геращенко заявила, що до Ради не надходило жодних заяв від Гончарука

"Павучина гризня". Геращенко заявила, що до Ради не надходило жодних заяв від Гончарука

Фото: УНІАН

Вона зазначила, що саме парламент призначає уряд в Україні.

Нардепка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко заявила, що будь-які заяви від прем’єра Олексія Гончаруку Офісу президента – це лише "політична переписка".

"В ВР не надходило ніяких заяв від прем’єр-міністра. Будь-які заяви в Офіс президента про відставку – це приватно-політична переписка, не більше", - написала вона у фейсбуці.

"Не вперше в українській історії прем‘єр-міністр намагається таким чином шантажувати президента, розуміючи, що голосів на відставку немає", - додала Геращенко.

За словами нардепки, Україна не РФ, де прем’єра призначає президент. Геращенко підкреслила, що в Україні уряд призначає парламент.

"Ми не будемо брати участі в цій павучиній гризні, нехай самі себе в своїй монобанці гризуть, але не дозволимо руйнувати парламент і нехтувати Конституцією", - написала депутатка.

В ВР не надходило ніяких заяв від прем’єр - міністра. Будь- які заяви в офіс президента пол відставку - це приватно -...

Опубліковано Iryna Gerashchenko Пʼятниця, 17 січня 2020 р.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук сьогодні, 17 січня повідомив про те, що написав заяву про відставку і передав її президенту Володимиру Зеленському. ТСН.ua стежить за подіями в текстовій онлайн-трансляції.

Нагадаємо, 15 січня на YouTube-каналі "Как обмануть президента" виклали два аудіозаписи. На них - нібито розмови під час наради в прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Вказано, ніби також записані голоси міністерки фінансів Оксани Маркарової, голови Нацбанку Якова Смолія, першої заступниці голови Нацбанку Катерини Рожкової, заступниці керівника Офісу президента Юлії Ковалів (заперечила, що то була вона). Голоси розмовляли про курс долара, а також інші економічні питання перед зустріччю із президентом Володимиром Зеленським. У розмові лунали образливі характеристики на адресу керівника держави - мовляв, він нічого не тямить в економіці.

Справжність цих записів не підтверджена. Подібна нарада в такому складі була місяць тому, в середині грудня, про що свідчить новина на сайті Нацбанку. Пресслужба Кабміну зазначила, що "не має інформації щодо справжності жодного аудіо- чи відеозапису, що розповсюджуються у мережі Інтернет. Інформація щодо заяви про відставку прем'єр-міністра не відповідає дійсності". DT.ua із посиланням на джерела пише, ніби це - перші дві із 14 частин запису. Мовляв, ці аудіоролики спеціально оприлюднили перед засіданням фракції "Слуги народу", аби були підстави оголосити недовіру уряду.

Під час засідання фракції увечері 15 січня депутати "Слуги народу" активно обговорювали питання недовіри Гончаруку після оприлюднення скандальних аудіозаписів. Це підтвердила також і депутатка Ірина Верещук. За її словами, було проведено сигнальне голосування про відставку Гончарука, однак вона не розповіла його результати. За даними ЗМІ, за недовіру прем’єру проголосували лише до 20 депутатів "Слуги народу".

Наступного дня, 16 січня,  YouTube-канал "Как обмануть президента" зі скандальними записами був видалений. Тепер залиті відео передивитися не можна, а замість них з'явився напис: "Це відео не доступне, оскільки користувач, який завантажив його, закрив свій обліковий запис YouTube". 

Гончарук - профан в економіці, а у Зеленського туман в голові: подробиці аудіоскандалу

Гончарук - профан в економіці, а у Зеленського туман в голові: подробиці аудіоскандалу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Плівки Гончарука"
Наступна публікація