Печерський суд відпустить "діамантового" прокурора Корнійця під заставу

Печерський суд відпустить "діамантового" прокурора Корнійця під заставу

Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в сумі 3 млн 45 тис. грн

Він повинен внести 3 млн 45 тис. грн.

Для колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді застави в сумі 3 млн 45 тис. грн (2500 мінімальних зарплат).

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідне рішення оголосила на засіданні в четвер слідчий суддя Світлана Шапотько.

Прокуратура просила суд обрати запобіжний захід у вигляді арешту без можливості внесення застави.

Нагадаємо, 5 липня СБУ провела обшук в головному слідчому управлінні ГПУ. У результаті був затриманий перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін та заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць.

За даними слідства вони вступили в корупційну змову та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Зловмисники вилучили техніку в підприємства, що займалося видобутком піску в Київській області, чим заблокували його роботу. За "допомогу" в поверненні техніки прокурори через посередників вимагали та отримали гривневий еквівалент 150 тис. доларів США. Підприємець Валерій Гібаленко виступав посередником у цій схемі.

При проведенні обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів і 65 діамантів, після чого скандальних прокурорів стали називати "діамантовими".

Експерти Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз провели дослідження діамантів, які правоохоронці вилучили при обшуку. За даними експертизи, ринкова вартість коштовностей – 535 тис. 733 грн.

Печерський райсуд Києва обрав Корнійцю і Гібаленку запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн, а Шапакіну - арешт із правом внесення застави у розмірі 3 млн грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація