Пентагон стверджує, що РФ "брязкає ядерною зброєю"

Пентагон стверджує, що РФ "брязкає ядерною зброєю"

Фото: miroved.com

Останнім часом відносини між НАТО і Росією ускладнилися.

Міністр оборони США Ештон Картер звинуватив Росію в "брязканні ядерною зброєю".

Він зазначив, що жалкує про натягнуті відносинах США і Росії, але підкреслив, що пріоритетом для США залишається стримування на східному фланзі НАТО.

Раніше Картер назвав небезпечними і непрофесійними останні дії російської авіації проти сил НАТО в Балтійському морі і зазначив, що подібна поведінка Росії у військовій сфері відокремлює її від Європи і США.

Останнім часом відносини між НАТО і Росією ускладнилися настільки, що чимало експертів стали згадувати про протистояння часів "холодної війни". Це стосується як практичних дій, так і висловлювань політиків і військових з обох сторін.

Нагадаємо, що раніше російські фронтові бомбардувальники Су-24 і бойовий вертоліт пролетіли над американським есмінцем "Дональд Кук" в Балтійському морі 10 і 12 квітня.

Офіційний представник американської адміністрації Джош Ернест заявив, що це "суперечить професійним нормам військових, діючих в безпосередній близькості один від одного в міжнародних водах і міжнародному повітряному просторі". Своєю чергою Держсекретар США Джон Керрі охарактеризував інцидент як "небезпечну і провокаційну" сутичку бойових сил. "Згідно з правилами ведення воєнних дій, можна було б і стріляти на поразку", — підкреслив держсекретар.

У російському Міноборони відкинули трактування Білого дому, згідно з яким російські літаки порушили правила використання міжнародного повітряного простору.

Нагадаємо, 13 квітня Збройні сили США опублікували відео польоту російських військових літаків Су-24 і вертольота над американським есмінцем "Дональд Кук" в Балтійському морі. Літаки не були озброєні ракетами, однак їхні маневри представники США назвали "небезпечними і потенційно провокаційними".

Російські провокації в небі можуть обернутися військовою відповіддю

Російські провокації в небі можуть обернутися військовою відповіддю

Повʼязані теми:

Наступна публікація