Перед вбивством Вороненкова його водія викрала ФСБ і вивезла до Росії - вдова

Перед вбивством Вороненкова його водія викрала ФСБ і вивезла до Росії - вдова

Марія Максакова / Фото: УНІАН

Його конвоювали до Брянської області.

Вдова колишнього депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова - Марія Максакова - розповіла про викрадення в Білорусі співробітниками ФСБ його водія напередодні вбивства.

"Їде наш водій напередодні, перетинає кордон Білорусі... На блокпосту Гомеля зупиняють водія і туди викликаються нібито прикордонники. А насправді приїжджають два автобуси з ФСбівцями, нашого водія крадуть", - розповіла вона в інтерв'ю телеканалу ZIK.

Максакова стверджує, що водія конвоювали до Брянської області РФ.

"Вони викрали людину з території Білорусі, конвоювали її до Брянської області, там вони утримували його протягом 12 годин, позбавили зв'язку, не годували, не давали спати, ставили безліч питань... Коли в результаті Влад (водій – ред.) все-таки перетнув кордон України і приїхав цього самого ранку до Києва, у Дениса сталося якесь полегшення... Замість того, щоб подумати, для чого все це було", - розповіла вдова Вороненкова.

Максакова додала, що у неї є всі дані людей, які викрадали водія, і вона може їх надати.

"Я все одно не вважаю, що Путін був у курсі того, що відбудеться 23 березня... Я вважаю, що вони (співробітники ФСБ - ред.) зробили те, що вони хотіли і мріяли зробити", - сказала вона.

Марію Максакову під час інтерв’ю ТСН обурили питання про Путіна та дружбу з сім’єю Суркова

Марію Максакову під час інтерв’ю ТСН обурили питання про Путіна та дружбу з сім’єю Суркова

Раніше журналіст Юрій Бутусов стверджував, що інформацію про місцеперебування Вороненкова міг передати спецслужбам РФ московський водій - Владислав Тихонькін. Екс-депутат Держдуми хотів обговорити деталі перегону машини з Москви до Києва. Як встановили оперативники українських спецслужб, водія під час перетину кордону затримували співробітники ФСБ та чинили на нього жорсткий тиск з метою отримання інформації про Вороненкова. Журналіст додав, що не виключене вербування водія.

Повʼязані теми:

Наступна публікація