Перемовини про дебати завершилися: Аласанія поставив свою крапку у "викликах" Зеленського і Порошенка

Перемовини про дебати завершилися: Аласанія поставив свою крапку у "викликах" Зеленського і Порошенка

Фото: УНІАН

Керівник "Суспільного" дав зрозуміти, що ситуація зайшла надто далеко.

Переговори про організацію телевізійних дебатів між кандидатами у президенти Петром Порошенком і Володимиром Зеленським завершено майже одразу після їх початку. Про це заявив у соцмережі Facebook голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії Зураб Аласанія.

PS - не встигли перемовини початися, як встигли завершитись. Не знаю, якою буде відповідь кандидата Порошенка кандидату Зеленському, але коментар Суспільного буде наступним: «Панове кандидати. Дебати - за «Законом про вибори президента України». В студії Суспільного мовника. З модератором Суспільного мовника. За правилами Суспільного мовника». Крапка.

Опубліковано Зурабом Аласаниею Четвер, 4 квітня 2019 р.

"Не встигли перемовини початися, як встигли завершитись", - наголосив він. "Не знаю, якою буде відповідь кандидата Порошенка кандидату Зеленському, але коментар Суспільного буде наступним: Панове кандидати! Дебати – за Законом про вибори президента України. В студії Суспільного мовника. З модератором Суспільного мовника. За правилами Суспільного мовника. Крапка", - відреагував на ситуацію Аласанія.

Соціальні мережі рясніють відгуками щодо майбутніх дебатів

Соціальні мережі рясніють відгуками щодо майбутніх дебатів

Нагадаємо, одразу після оголошення даних екзитполів про перемогу в першому турі президентських виборів 31 березня кандидат Володимир Зеленський заявив, що готовий до дебатів із опонентом, який потрапить разом із ним до другого туру. Наступного дня Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила на теледебати Зеленського та чинного президента Петра Порошенка. Ще через день радник Зеленського Руслан Рябошапка заявив, що не бачить сенсу у дебатах. Водночас у соцмережах розпочалася хвиля під хештегом #хочубачитидебати.

2 квітня народні депутати Ірина Геращенко та Марія Іонова зареєстрували законопроект про обов’язкові дебати кандидатів в президенти перед другим туром виборів. Але керівник комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар висловила сумнів у тому, що "правила можна змінювати під час гри".

Наступного дня, 3 квітня, сам Зеленський викликав Порошенка на дебати, але озвучив низку умов. Серед них – місце проведення на стадіоні "Олімпійський", але його адміністрація невдовзі заявила, що не отримувала заявок на проведення дебатів між кандидатами в президенти. 

Суспільне зі свого боку заявило, що організувати трансляцію зі стадіону "Олімпійський" технічно можливо, однак юридично зустріч кандидатів у президенти в такому форматі неможливо назвати дебатами. У Суспільному посилаються на положення Центрвиборчкому щодо проведення дебатів, у якому зазначено їхнє місце – студія національного мовника. Там готові провести дебати на "Олімпійському", якщо ЦВК змінить відповідні документи.

Уночі проти 4 квітня президент Порошенко відреагував на пропозицію Зеленського та погодився провести публічні дебати на стадіоні.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація