Переписав на бабусю. Журналісти розкрили власника авто Audi Q7 прокурора Суса

Переписав на бабусю. Журналісти розкрили власника авто Audi Q7 прокурора Суса

Авто Audi Q7 / Фото: wikimedia.org

На вторинному ринку позашляховик коштує близько мільйона гривень.

Елітний автомобіль Audi Q7, на якому пересувається скандальний прокурор та заступник начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Дмитро Сус, зареєстрований на 85-річну жінку.

Про це повідомляє Bihus.info.

За даними з реєстру автотранспортних засобів МВС, позашляховик з номерами ВХ 9125 ВМ належить мешканці Хмельницького Марії Юрчик 1930 року народження. 85-річна пенсіонерка стала щасливою власницею вказаного авто у червні 2015 р.

Авто належить Марії Юрчик / Фото: bihus.info

При цьому,  Марія Юрчик є родичкою (ймовірно, бабусею) Дмитра Суса, який входить до департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки.

Одна з адрес реєстрації Марії Юрчик – це квартира у Хмельницькому, яку вказували як місце проживання батько Дмитра Суса - 57-річний Микола Сус, а також 53-річна Людмила Сус.

Примітно, що у своїй декларації за 2013 рік спіробітник прокуратури Дмитро Сус вказав, що заробив всього 114 тисяч гривень. Натомість вартість авто, яким він користується, сягає на вторинному ринку 35-40 тисяч долларів (875 тисяч – 1 млн грн).

Вартість авто на вторинному ринку / Фото: bihus.info

Сус працює у Департаменті з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки, представників якого НАБУ звинувачує у викраденні та катуванні двох співробітників Бюро.

Самі затримані працівники НАБУ повідомили про побиття, погрози та психологічний тиск. За їхніми  словами, до цього нібито був причетний Дмитро Сус. Саме він буцімто і повернув їх до будівлі Антикорупційного бюро.

Нагадаємо, 12 серпня Генеральна прокуратура виявила стаціонарний пост спостереження за своїми співробітниками за адресою вул. Симона Петлюри, 7/9 у Києві, здійснював зняття інформації про дії працівників прокуратури.

12 серпня Начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк заявив про побиття спецназом НАБУ трьох співробітників прокуратури у Києві. Генпрокуратура почала розслідування.

Натомість у НАБУ відкрило кримінальне провадження стосовно працівників Генеральної прокуратури, які викрали і утримували працівників Бюро. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація