Перші перемовини Зеленського й Путіна закінчилися. Глава Кремля заявив, що залишився "задоволений" їх підсумками

Перші перемовини Зеленського й Путіна закінчилися. Глава Кремля заявив, що залишився "задоволений" їх підсумками

Фото: Associated Press

Зараз заплановано вечерю всіх лідерів "нормандської четвірки".

Перші двосторонні переговори президента України Володимира Зеленського та його російського колеги Володимира Путіна, у рамках "нормандського саміту" в Парижі завершилися. Вони тривали понад годину.

Про це повідомляє російське видання "РИА Новости" у своєму Telegram-каналі.

Зараз повинні початися нові переговори за участю двох президентів, а також канцлерки Німеччини Ангели Меркель й президента Франції Емануеля Макрона. Незабаром лідери "нормандської четвірки" вийдуть на спільну пресконференцію, на якій повідомлять результати сьогоднішніх перемовин.

Як пишуть російські ЗМІ, Путін заявив, що залишився задоволеним зустріччю із Зеленським.

"Путін після переговорів із Зеленським повідомив, що розмова з президентом України пройшла добре, він залишився задоволений. Одразу після їхньої двосторонньої зустрічі заплановано вечерю всіх лідерів "нормандської четвірки", - пише видання.

Згодом в пресслужбі президента Володимира Зеленського підтвердили інформацію стосовно того, що лідери країн знову повернулися до формату "четвірки" і пішли на спільну вечерю. 

Як згодом стало відомо, спочатку Зеленський і Путін розмовляли у присутності Андрія Єрмака, Олексія Оржеля, Юрія Вітренка, Владислава Суркова, Олексія Міллера і Олександра Новака. А вже потім були переговори Зеленського і Путіна у форматі "віч-на-віч" близько 15 хвилин.

⚡️ ⚡️ ⚡️ Двостороння зустріч Зеленського з Путіним справді тривала майже півтори години. Але більше години вони...

Опубликовано Кристиной Зеленюк Понедельник, 9 декабря 2019 г.

ТСН.Live вже веде пряму трансляцію з місця, де має відбутися пресконференція: 

Нагадаємо, в Парижі 9 грудня відбувається зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочалася зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а після 16-ї - з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

О 16:00 була запланована зустріч лідерів країн-учасниць "Нормандського формату", а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів, однак зустріч "четвірки" розпочалася на дві з половиною години пізніше. Щодо пресконференції, то очільники держав вирішили не проводити її, поки не закінчаться перемовини Зеленського та Путіна. Орієнтовно зустріч з пресою відбудеться о 21:00.

Раніше Володимир Зеленський назвав основні три питання, які будуть обговорюватися на саміті – звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", розведення військ по всій лінії фронту, а також умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

ТСН.ua розповідає деталі кожного із цих пунктів та чого очікувати від переговорів нормандської четвірки щодо Донбасу.

Настрій робочий і спокійний: у Парижі Зеленський і Путін розпочали розмову віч-на-віч

Настрій робочий і спокійний: у Парижі Зеленський і Путін розпочали розмову віч-на-віч

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація