Перші подробиці зустрічі Агеєва з матір'ю: полонений виглядає схвильовано, мама дякує українській владі

Перші подробиці зустрічі Агеєва з матір'ю: полонений виглядає схвильовано, мама дякує українській владі

Фото: ТСН.ua

Від моменту затримання Агеєва до нього не прийшов жоден представник влади РФ.

Сьогодні в суботу, 22 липня, вперше за місяць перебування полоненого російського військового Віктора Агеєва в СІЗО на Луганщині, до нього завітала матір. Загалом вони не бачилися чотири місяці.

Подробиці зустрічі телефоном зі Старобільська повідомив журналіст російської "Нової газети" Павло Канигін.

"Рано вранці ми зі Світланою Агеєвою приїхали на поїзді до Харкова, звідти відразу до Старобільська на машині. Тут в СІЗО утримується єфрейтор Віктор Агєєв. Ми зайшли всередину, тут все було за правилами. Світлана Вікторівна написала заяву на побачення, після чого зустріч відбулася. Спочатку мама побачила сина при журналістах, разом зі мною тут присутні колеги з іноземних видань, а зараз Світлана Агєєва розмовляє з Віктором наодинці. Тобто обіцянки були виконані", – розповів російський кореспондент.

За його словами, матір передала синові посилку, в ній цукерки та речі. "Віктор виглядає непогано, але видно, що сильно переживає. Зустріч з мамою для нього виявилася майже сюрпризом, він тільки сьогодні дізнався, що мама приїхала до нього. Чотири місяці вони не бачилися", – йдеться в повідомленні.

За словами кореспондента, за місяць перебування Агеєва в СІЗО, до нього жодного разу не навідалися представники російської влади.

Скалічений у полоні Жемчугов попросив російських матерів забрати синів з України

Скалічений у полоні Жемчугов попросив російських матерів забрати синів з України

"Я дізнався, що ніхто з російських представників за цей вже майже місяць, який він знаходиться під вартою, до нього не приходив. Навіть російський консул. Хоча що в Харкові є консульство. І це незважаючи на те, що Світлана Агєєва через "Нову газету" зверталася до російського керівництва – президента, міністра оборони, до МЗС – з проханням про допомогу", – зазначив Канигін.

"Зараз я вже можу сказати хто допомагав організувати цю зустріч. Це адміністрація президента України Петра Порошенка і це Служба безпеки України. Мама Віктора Агєєва вже висловила їм слова великої вдячності за це", – додав журналіст.

Він, крім того, зазначив, що матір Агеєва спочатку переймалася, що може зіткнутися в Україні з агресією.

"Ще Світлана Вікторівна турбувалася, що на території України вона зіткнеться з агресією. Вона читала коментарі в соцмережах, переживала. Ну не дивлячись на те що син її зараз звинувачується у злочині, до матері тут ставляться спокійно, їй сприяють, йдуть назустріч", – зазначив кореспондент.

Нагадаємо, у Луганській області затримали російського військовослужбовця Віктора Агеєва, якого, за даними ВВС, викликали на службу в Алтайському краї. Його матір, друзі і колишні товариші по службі підтвердили, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року. 

Матір Агеєва наполягає на тому, що її син перебував на службі у ЗС РФ і навіть отримав у травні цього року звання єфрейтора. Тоді як у міноборони РФ заявили, що полонений українцями в Луганській області росіянин в минулому році звільнився в запас. 

В інтерв'ю ТСН.Тиждень Агеєв розповідав, що приїхав до України "захищати братський народ".  

Повʼязані теми:

Наступна публікація